A garbó az őszi ruhatár alapját képezi, a nőknek és a férfiaknak egyaránt sikkes megjelenést kölcsönöz. Sosem megy ki a divatból, praktikus, jól variálható ruhadarab. Egyszerűségének köszönhetően pedig a szezon legfrissebb trendjeivel is jól mutat.

hirdetés

A huszadik század elején a praktikus garbó még a munkásosztály kedvence volt, főként a férfiak viselték, télen. Ám, pár évtizeddel később a tervezők meglátták a benne rejlő lehetőséget, és sokféle színben és anyagban kezdték el gyártani.

A felújított magas nyakú pulóver hamar belopta magát a hollywoodi hírességek szívébe, és olyan csillagok jelentek meg benne, mint Greta Garbo, Audrey Hepburn vagy Marilyn Monroe. Ezzel nem kis népszerűséget szereztek az addig unalmasnak vélt ruhadarabnak.

A garbó a legsikkesebb őszi darab

A garbó ettől fogva egyet jelentett az elegáns és letisztult megjelenéssel. Bár az egyes országokban eltérő az elnevezése, nálunk Greta Garbo nevét viseli a közkedvelt kötött ruhadarab.

A filmcsillag imádta a magas nyakú pulóvert, és stílusa egyet jelentett a visszafogott eleganciával, így jobb megnevezést nem is kaphatott volna. Az elmúlt évtizedekben alaposan átalakult, és szezonról szezonra mindig megújul. Idén igazán vegyes a felhozatal, hiszen a klasszikus, egyszerű fazontól kezdve az oversize kreációkig, minden trendinek számít.

A vékonyabb anyagból készül garbók jól rétegezhetőek, így akár ing, vagy ruha alá is fel lehet őket venni.

Idén ősszel az arany kiegészítők kerülnek előtérbe: ismét sikkesek a hangsúlyos láncok, amelyeket garbóval úgyszintén viselhetsz.

A műbőr blézer nagyon sikkes idén, a garbó ezzel a darabbal is jó barátságot ápol.

A fehér színű ruhákat ősszel sem kell eltenni. Barnával kombinálva kifejezetten trendi hatást fognak kelteni.

A bőrnadrág még mindig sikkes, garbóval viselve pedig kimeríti a tökéletes őszi szett fogalmát.

A bővebb fazonokkal is lehet nőies a megjelenés, ám ilyenkor érdemes figyelni az arányokra. Bő garbóhoz szűkebb nadrágot vagy szoknyát viselj.

Bár télen sokan előnyben részesítik a sötétebb színeket, pár világos árnyalatú pulcsit azért megéri beszerezni, hiszen nagyon fiatalítanak, és feldobják a megjelenést.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés