Évszakváltás előtt mindenkit elkap a hév, hogy az új szezonra készülve felfrissítse ruhatárát. Ám nem muszáj rögtön a friss kollekciókból szemezgetni, hiszen a nyári divat számos olyan ruhadarabot tartogat, amit kora ősszel még bátran viselhetsz, ha enyhe az idő. Ezek a trendek nem tűnnek el rögtön a szezon végén, és számos olyan kreáció akad, ami jól tűri a rétegezést, ha hűvösebb napok jönnek.

hirdetés

 

Az átmeneti szezon eleje a legjobb időszak öltözködés szempontjából, hiszen sok holmit át lehet még ültetni a nyári divatból is, melyek könnyedén összekombinálhatók a melegebb darabokkal, ezáltal sokkal változatosabbá teszik a megjelenést.

Kora ősszel általában még változékony az időjárás, gyakran kitolódik a nyárutó, így nem kell bajlódni sok réteggel. Hűvösebb reggeleken elég egy blézer, kardigán, vagy béleletlen ballonkabát, ami csak még inkább feldobja a szettet.

Az új szezon kezdetén számos trend megmarad, sőt, az élénk színek sem tűnnek el a palettáról, ami igazán megkönnyíti a dolgod a stílusmixek terén. Bár nem minden nyári ruha alkalmas arra, hogy helyet kapjon a kora őszi ruhatárban, az alábbiak közül bátran válogathatsz, ha már ott csücsülnek a szekrényedben, hiszen egytől egyig szépen bele tudnak simulni az őszi hangulatba, ugyanakkor pulóverrel, dzsekivel is jól mutatnak.

Nyári divat ősszel: nőies ruhadarabok, amikre még biztosan szükséged lesz

Az itt felsorolt divatelemek közül biztos, hogy jó néhány megtalálható a nyári ruhatáradban, így nem muszáj rögtön új cuccokra beruháznod, mert a most népszerű trendek nem illannak el egyhamar.

Bermuda

Talán nem is gondolnád, milyen jól mutatnak a nőies, élére vasalt bermudák, illetve a térdig érő farmernadrágok egy-egy őszre hangolt szettben.

A magas derekú, elegánsabb fazonok blúzzal, blézerrel, vagy finom kötésű pulóverrel variálva egyaránt bekerülhetnek az átmeneti öltözékbe, míg a sportosabb darabokat oversize ballonkabáttal, lezser zakóval, vagy cipzáras kardigánnal boronálhatod össze a legegyszerűbben.

A színes blézerek továbbra is nagy kedvencek lesznek, így, ha szettben vásároltál bermudát nyárra, most végre együtt viselheted a hozzá passzoló felsőrésszel.

Ám vidám színblokkokat is kialakíthatsz a rövidnadrág árnyalatát alapul véve. Izgalmas lehet az is, ha a zakó alá horgolt vagy kötött ujjatlan kerül, ami szintén nagy divat volt nyáron, és ez ősszel sem lesz másként.

Hosszú szoknya

A lenge midi és maxiszoknyák szintén jó barátságot ápolnak a blézerrel, de férfiszabású inggel, vagy testhezálló, kötött felsőrésszel, esetleg csinos blúzzal is viselheted őket.

Nagy könnyebbség, hogy a vidám, színes darabok sportcipővel is jól mutatnak. Használd a lábbelit egy csodás színritmus kialakításához!

Ingruha

A könnyed anyagú és farmerból készült ingruhák nem csak divatosak, hanem roppant praktikusak ősszel!

A mini és oversize fazonok egyaránt bekerülhetnek az átmeneti ruhatárba, hiszen rendkívül sokoldalúan kombinálhatóak.

Fehér nadrág

A fehér nadrág a nyár nagy kedvence volt, de egyben a kora őszi szezon kulcsdarabja is.

Bátran adagolhatod mellé a színeket kötött pulóverrel, edzőcipővel, blúzzal, vagy táskával, ugyanis a fehér tisztasága és üdesége mindenképp egyensúlyt teremt az öltözékben.

Midi- és maxiruha

A most divatos lenge, romantikus darabok, valamint a kilencvenes évek divatját megidéző testhezálló ruhák remekül passzolnak az őszi darabokhoz.

A finom kötésű, bordázott kreációk éppúgy összepasszíthatók bokacsizmával és blézerrel, mint a színes-virágos, lágy esésű maxiruhák. A vékonypántos megoldások alatt testhezálló blúzt, pólót vagy garbót is viselhetsz.

Chino nadrág

Ez az örök nyári darab az őszi szezon elején is jó szolgálatot tehet. Mindegy, hogy lenvászon, vászon, vagy farmer, mindenképp jól fog mutatni lezser inggel, vagy retró kardigánnal.

A bézs színű változatok sokoldalúan kombinálhatóak az átmeneti időszakban, de ha színes nadrágod van, azt se tedd el nyár végén!

Puffos ujjú blúz

A húzott, buggyos és puffos ujjú fazonok már több szezont megéltek, és még ősszel is divatosak lesznek. Érdemes tehát elöl tartani a szekrényben az efféle ujjszabású blúzokat, melyek remekül passzolnak a hetvenes évek farmerfazonjaihoz. Ha a francia stílusú romantikát szeretnéd követni, a puffos ujjú felsőt éksarkú cipővel és mellénnyel kombináld a kora őszi időszakban.

A kendőanyagú, húzott ujjmegoldással rendelkező felsőket tovább ki tudod majd használni, hiszen ezek a darabok blézerrel, ballonkabáttal, kötött kardigánnal is jól összeboronálhatóak. Viszont a keményített, krepp anyagú, puffos vállú megoldások csak addig jöhetnek szóba, amíg enyhe az idő, ugyanis kötött vagy zakómellényen kívül nem bírnak el más rétegeket, mert nagyon könnyen összegyűrődnek.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés