A 2021-es divat több szálon továbbgörgeti a tavalyi retró trendeket, így nem húzódik éles határvonal a téli és tavaszi trendek között. Markáns változás leginkább a blézerek terén figyelhető meg, melyek nőiesebb, izgalmasabb fazonkialakítással jelentkeznek majd a szezonváltáskor.

hirdetés

A blézer klasszikus kulcsdarabnak számít, ezért jóformán már bebetonozta magát a divatba: minden szezonban előkerül, ráadásul a legtöbb stílusirányzatban otthonosan lubickol, ennek ellenére idén sem lesz unalmas. Bár idén nagy figyelmet kapnak a túlméretezett, hangsúlyos vállmegoldású zakók, a csinosabb, nőiesebb szabásvonalak is beúsznak a képbe.

A legnőiesebb blézerek idén: mutatós kis fazonok tavaszra

Egy jól szabott blézerrel gyerekjáték stílusosabbá és sikkesebbé tenni a szettet, még akkor is, ha szimpla garbóval és farmerral kombinálja az ember. Ez a klasszikus fazonokra is igaz, ám még nagyobb hatást érhetsz el egy-egy különlegesebb megoldással, ami nőiesebb szintre emeli az öltözéket.

Az oversize zakókon túl, más irányzatok is színesítik a 2021-es felhozatalt: hangsúlyt kapnak az ötvenes évekre jellemző, feszesebb szabású, derékkarcsúsító kreációk, a rövid crop blézerek is beúsznak a képbe, valamint a jóslatok szerint ismét felkapottak lesznek a tengerészstílusú darabok.

Ötven évvel ezelőtt, 1971-ben hunyt el Coco Chanel, így talán nem véletlen, hogy az idei divatban erősen megszaladnak a Chanel-inspirációk. A rövid fazonú bukléblézer ígérkezik az új szezon slágertrendjének, ami sportosan nőies, és elegáns szettekben egyaránt jól mutat.

 

A kord- és tweedzakók, illetve kétsoros gombolású tengerészzakók is visszatérnek a köztudatba, a műbőr kreációk pedig egyértelműen maradnak. A nőies darabok lezser öltözékben éppúgy megállják majd a helyüket, és a kockás anyagnál népszerűbbek lesznek a különféle színű pepita minták. A legtöbb fazon által a derék- és vállvonal kerül kiemelésre, ezért az extrémebb hegyes vállmegoldások, és az erős válltömések sem számítanak majd cikinek. A bővebb szabású zakókat is ildomos lesz övvel viselni, hiszen a nőies alakot ünnepli a küszöbön toporgó blézerdivat.

Kiemelt képek: Christian Vierig, Mathis Wienand/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés