A retikül manapság nem csupán egy kiegészítő, hanem igazi divatelem, hiszen színével, formavilágával, textúrájával, vagy díszítéseivel könnyedén feldobja a megjelenést. Minden szezonnak megvan a slágerfazonja, ami nem csak a neves divatházak kifutóin, hanem a fast fashion üzletekben is felbukkan. Idén a láncos táska az új must-have, ami az őszi ruhatárból sem hiányozhat!

hirdetés

Az elmúlt években sokat változott a táskadivat, sorra bukkannak fel a különleges és extravagáns dizájnok. A nőies retikülöket a hatalmas, bevásárlótáskára hajazó fazonok váltották, majd következtek az egészen apró, miniatűr táskavariációk. Tavaly a Jacquemus icipici darabja tartotta lázban a nőket, ezzel a sikkes kreációval pedig csak a Bottega Veneta fonott táskái tudták felvenni a versenyt.

Idén a hangsúlyosabb darabok uralják a divatot, amelyek különleges kialakításukkal és textúrájukkal vonják magukra a tekinteteket. Az idei trendekben a nosztalgikus divatmorzsákat is elcsíphetjük, a baguette fantázianévre keresztelt retikül például a kétezres évek elejét eleveníti fel. Ez a kiegészítő igazán apró, kézbe simuló fajta, és könnyedén felcsapható a vállra, így ideális minden alkalomra.

Csak egy láncos táska kell, és megújul a szett

A nyári szezon alatt vastag lánc került fel a már jól ismert táskafazonokra. A párnára hajazó retikülök és a fonott variációk is hatalmas, aranyszínű láncokat kaptak, amelyektől csak még különlegesebbé váltak. Bár újításnak nem nevezhetjük az ötletet, hiszen eddig is voltak láncos vállpántú táskák, a hangsúlyosabb díszítés lényegesen feldobja az összképet.

A láncos táska körüli őrület úgyszintén a Bottega Veneta nevéhez köthető, a divatház a sikerkreációit bolondította meg a masszív pánttal. A divatelem a nyolcvanas éveket idézi, hiszen akkoriban a feltűnő kiegészítők számítottak a legdivatosabbnak.

A fémszínű lánc már önmagában is elég hangsúlyos, így a táska színének nem muszáj tolakodónak lennie. Választhatsz visszafogott darabot, ami finoman belesimul a szerelés színharmóniájába.

A márkák a legtöbb fazont ellátták a feltűnő pánttal, így szinte bármelyik retikülön felbukkanhat. A különféle stílusok keveredése pedig csak még vagányabbá, sikkesebbé teszi az összeállítást.

A lánc eléggé feltűnő – vastagsága miatt sokan csak hajóláncként emlegetik -, így, ha finomítani szeretnél a szereléseden, akkor a színek játékával teremtheted meg az egyensúlyt.

A sportos darabokkal egyaránt prímán muzsikál, a nőies kiegészítő igazán különlegessé teszi a megjelenést.

A nőiesebb, csinosabb összeállításokba egyaránt bekerülhet a láncos retikül. Ha nem szeretnéd, hogy túlságosan elvonja a figyelmet a pánt, akkor a visszafogottabb darabok között keresgélj.

A metálfényű lánc vonzza a tekinteteket, ezért nincs is szükség több kiegészítőre: a fülbevalót, nyakláncot, karkötőt abszolút mellőzheted. Ha mégis szeretnéd ékszerekkel feldobni a szerelésed, akkor színben passzoló apróságokat válassz.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés