A ballonkabát az átmeneti szezon egyik kulcsdarabja, ami minden évben előkerül ősszel, ám most a szokottnál is nagyobb figyelmet szentel neki a divat. Óriási előnye, hogy kortalan, időtálló, és rendkívül jól variálható kreáció, mely a mindennapi összeállításokat is képes elegánsabbá és nőiesebbé tenni.

hirdetés

Bár a ballonkabát atyja, a trencskó – avagy trench coat – elsősorban praktikussági célból jött létre, nem kellett sokat várakoznia arra, hogy bekerüljön a divat körforgásába. Első darabjait a Burberry a gabardin nevű vízhatlan anyagból gyártotta, később, kényelmi szempontok alapján, a könnyedség felülírta a vízálló tulajdonságok jelentőségét.

Bár manapság minden trencskó fazont ballonkabátnak hívunk, ami megjelenik az átmeneti időszakban, nem mindegyikre jellemző a vízlepergetős ballonanyag. Ettől függetlenül, praktikusan beültethetőek az átmeneti ruhatárba, hiszen jól kombinálhatóak a még nem tipikusan hűvös, de meglehetősen szeszélyes őszi napokon.

Idén így divatos a ballonkabát

Igaz, Angliában terjedt el először ez a kabáttípus, mégis a francia nők tették igazán sikkessé. Öltözékeikkel bebizonyították, hogy a klasszikus trencskó örök darab, és bármelyik korosztály számára megfelelő, hiszen sokoldalúan kombinálható.

Ugyanakkor a ballonkabát megújulni is képes, hiszen az aktuális trendek hatására mindig változik picit a fazonkialakítása. Idén az enyhén puffos, vagy fodros ujjú, illetve a bőrhatású megoldások sem hiányoznak a kínálatból, ugyanakkor a letisztult verziók éppúgy népszerűek.

Ennek a könnyed kabátkának a semlegessége a legnagyobb előnye, mert így bármilyen stílusba könnyedén beemelhető. Edzőcipővel, bakanccsal, sportosan lezser vagy elegánsan nőies öltözékkel egyaránt összeboronálható, de még az extravagáns retró módihoz is jól passzol.

A visszafogott bézs, homok, fehér, szürke, fekete vagy halvány olajzöld árnyalatok a vidám, élénk színmixekhez éppúgy lehetőséget adnak, mint a monokróm összeállításokhoz. Inspiráló ötleteket adunk, hogyan teheted igazán nőiessé a szekrényedben csücsülő ballonkabátot.

 

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés