A csíkos darabok a legkönnyebben variálható mintás holmik, amelyek a harsányság legkisebb szikrája nélkül pezsdítik fel a letisztult szetteket. Extravagáns, vidám kombinációkban éppúgy jól működnek, nem kell azon morfondíroznod, hogyan hozhatnád közös nevezőre őket a különféle stílusokkal.

hirdetés

Bár a csíkos darabok már hosszú-hosszú ideje a divat bebetonozott alappillérei, idén nem csak úgy ellébecolnak az örök klasszikusok között, hanem kiemelt figyelmet kapnak. Meglehetősen erős vonalat képviselnek a tavaszi-nyári kínálatban, a kiegészítőktől a fürdőruhákig szinte minden formában felbukkannak.

A matrózcsíkos mintázatot a francia haditengerészettől vette át a divat, majd a francia nők abszolút kedvenceként vonult be a köztudatba, amire Coco Chanel igencsak rásegített, és nemcsak azzal, hogy előszeretettel viselte a tengerészstílusú felsőket. Ő volt, aki kollekciójával átemelte a breton topot a mindennapi viseletbe, ám elsőként csak tengerparti lazítás, piknikezés és kirándulás alkalmával hordták a hölgyek. Ma már mindenféle formában divatos a csíkos minta, lehet vízszintes, függőleges vagy átlós, a népszerűségébe ez nemigen szól bele.

Az idei trendek ugyan előszeretettel domborítják ki a csíkos ruhák és kiegészítők tengerhez köthető hangulatát, valójában nincs olyan stílus, amiben ne találnák meg a helyüket az efféle kreációk. A csíkos darabok már nem csak egyfajta trendet, hanem életstílust jelképeznek.

Eleganciát csepegtethetsz velük a semleges szettekbe, vagy épp balanszként használhatod őket a feltűnő, extravagáns összeállításokban.

Csíkos darabok sokféle stílusban: imádjuk, ahogy feldobják a letisztult szetteket

A pizsamacsíkos holmik éppolyan nagy népszerűségnek örvendenek, mint a breton topok és a tengerészstílusú kreációk. A hangulat, amit teremtenek, semmihez sem fogható, ha kell, becsempészik a vidéki romantika báját, vagy épp az előkelő elegancia kifinomultságát a mindennapi városi öltözékekbe.

A fehér alapon fekete, kék, piros és zöld csíkok is megjelenhetnek, a nőies összhatásból cseppet sem vesznek el az élénkebb verziók. Sőt, a szivárvány színeiben játszó, többtónusú mintázatok éppúgy divatosak idén, leginkább a nyári trendekben kapnak főszerepet.

A függőleges csíkozású, lezser fazonú ingek és blúzok már tavasszal sokoldalúan variálhatók, sportos, nőies és letisztult stílusban egyaránt tökéletesen mutatnak. Elég egy fehér nadrág és hangsúlyos cipő ahhoz, hogy az egyszerű darabokból álló szett sikkes összképet teremtsen.

Ám edzőcipővel, chino nadrággal és baseballsapkával kombinálva sportosan lezser, mégis nőies hangulatot kelt az öltözékben.

Az egészen semleges összeállításokat pedig remekül feldobhatod egy csíkos kiegészítővel, legyen az egy kendősál, táska, kalap vagy papucscipő.

A téli kardigánt roppant egyszerűen a tavaszi időjáráshoz igazíthatod ezzel az egyszerű trükkel, így crop topként viselheted.

A csíkos minta nemcsak időtálló, hanem kortalan, bármilyen stílusú összeállításban központi elemként működhet.

A retró romantikához is erősen kötődik a jó öreg matrózminta, gondolj csak a hatvanas évek játékos eleganciájára.

A gengsztercsíkos kosztümök és blézerek sem vonultak feledésbe, évről évre felbukkannak a divatban. A lezser elegancia és a maszkulin stílus elmaradhatatlan kellékei.

A klasszikus francia sikk összetéveszthetetlen módon alkalmazza a tengerészmintát.

Más motívumok mellett sem válik harsánnyá a csíkos mintázat, ám fontos, hogy a vezérszínek és az alárendelt tónusok harmonikusan összepasszoljanak.

Te hogy viseled idén a csíkos darabokat? Van kedvenc kombinációd?

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés