A párizsi nők öltözködése mindig is mérvadó volt a divatban. Nőiesek, lazák, és a mesterkéltség legapróbb látszatától is tartózkodnak, ugyanakkor még a blézer-farmer kombinációkat is képesek elegánsan viselni – persze, kivételek mindig akadnak. A francia stílus évről évre inspirálja a trendeket, ráadásul időtálló, kortalan sikk, amit bárki elsajátíthat néhány alapdarab jellegzetes variálásával.

hirdetés

A Chanel szinte minden évben felmelegíti a francia módi klasszikus fazonjait, idén például a gallér nélküli, rövid szabású bukléblézer került vissza a divat körforgásába, ami nem csak a neves divatházak kínálatát borítja el tavasszal, hanem szinte minden ruhaüzletben elérhető lesz.

A barett sapka változatainak begyűrűzésével szintén új lendületet kap az örökzöld franciás sikk, mely elsősorban a letisztult, klasszikus és praktikus alapdarabokon alapszik. A kissé vintage hangulatú blúzok, a túlméretezett blézerek, a férfiszabású ingek, a tengerészstílusú pulóverek, a garbók, valamint a visszafogottan nőies bőrhatású cuccok mind-mind szerepet kapnak a 2021-es divatban, ugyanakkor az is elmondható róluk, hogy tökéletesen belepasszolnak a franciás stílusú öltözékekbe.

A francia stílus az abszolút nőiesség az utcai divatban: csak néhány alapdarab kell hozzá

A mostani sportos, lezser irányzatok mellett a francia sikk a kényelmes eleganciára hoz remek alternatívákat, hiszen hordható, komfortos öltözékekről van szó, melyek kulcsdarabjai sokoldalúan variálhatóak, mégis a nőiesség hatja át az összképet.

A francia nők nagyon adnak a minőségre, mert időtálló ruhatárra törekednek. Ez nem azt jelenti, hogy kizárólag méregdrága holmikat viselnek, de például nagyon adnak a kiegészítőikre, melyek meghatározóak a szettjeikben.

A szimpla blézer-farmer kombinációhoz lehet, hogy csak egy semleges garbót adnak hozzá, ám ebben az esetben a csizma, a táska és a fejfedő vonzza a tekintetet. Nagyon értenek ahhoz, hogy a legalapvetőbb kulcsdarabok is elegáns összhatást keltsenek, például gyakran karcsúsítják a lezser zakót egy visszafogott övvel, ami harmonizál a többi kiegészítővel.

Mutatunk pár egyszerű példát, hogyan húzhatod rá ezt az igazán nőies stílust az utcai öltözékedre!

 

Kiemelt képek: Christian Vierig/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés