Az egyenes vonalú szövetkabát sokoldalú és időtálló darab, így bármeddig kuksolhat a szekrényedben, biztos, hogy minden alkalommal be tud kapcsolódni az aktuális divatba, amikor szükség van rá. Nem mellesleg, letisztult szabásával optikailag megnyújtja az alakot, így az alacsony termetűeknek sem kell a hossza miatt aggódnia.

hirdetés

A szövetkabát manapság tényleg mindenhez passzol, hiszen amióta az edzőcipők befészkelték magukat az utcai trendekbe, a sportos viseletekkel éppúgy jó barátságban áll, mint a nőies, elegáns öltözékekkel. Az egyszerű farmer-pulóver kombinációkat is képes feldobni, ráadásul jól ellensúlyozza a most divatos lezser, bővebb szárú nadrágok szélesítő hatását.

Az egyetlen hátránya, hogy esős és igazán hideg időben nem a legpraktikusabb darab, ám az utóbbi eshetőségre nőies rétegezéssel reflektált a divat.

Inspiráló képeken az egyenes vonalú szövetkabát: sikkes verziókban

Bő nadrággal kombinálva sem nyomja össze az alakot. Érdemes megfigyelni a harmonikus színritmust is, ami szintén hozzájárul az alaknyújtó hatáshoz.

Az egyszerű farmeres-bakancsos szettet is nőies szintre tudja emelni egy hosszított vonalú, bézs szövetkabát.

A retró stílus is jól áll neki, és balanszként működik a vastag pulóver, illetve a répanadrág mellett.

Övvel megbolondítva nem csak nőiesebb, hanem remekül karcsúsítja a derékvonalat.

A kabát halszálkás, V-alakú mintázata fokozza az egyenes szabás slankító hatását, és még az eltérő mintázatok, valamint a vastag anyagok sem fordulnak az alak ellen, hiszen rokontónusok foglalják keretbe az öltözéket. Ez a színegyensúly nem engedi, hogy a különböző textúrák és minták széthúzzák az arányokat.

A nőies rétegezés lényege, hogy akár egy garbóra felkapott blézer is kerülhet a kabát alá, ám a színritmus ebben az esetben kiemelten lényeges. Ha a zakó is egyenes fazonú, még inkább támogatást kap a szövetkabát alaknyújtó tulajdonsága.

Viseld kalappal a hosszanti fazonú kabátkádat, így magasabbnak tűnhetsz benne.

Sportos és nőies elemekkel egyaránt jól mutat.

A szövetkabát stílusa attól függ, hogy épp mivel boronálod össze.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés