Az önkifejező öltözködés ma már nem elérhetetlen dolog a nők számára, azonban az igazán divatos kellékek beszerzése zömében drága szenvedéllyé tud átváltozni. Erre valók azok a hasznos és egyszerű tippek, melyekkel nagyobb költekezés nélkül is fantasztikus szetteket lehet összeállítani.

hirdetés

 

Amikor azon dilemmázzunk, éppen mit is vegyünk fel, sokszor ott vannak előttünk azok a darabok, amelyek hasznunkra válnának, csupán nem tudjuk, hogyan alkalmazzuk őket sikkes módon. Előfordul, hogy vásárlás során is közömbösen siklik át a tekintetünk egy rém egyszerű darab felett, amelyben valójában nagy lehetőség rejlik, csak egy kis segítség kell hozzá, hogy meglássuk.

Tippek, amikkel a divatos öltözködés gyerekjáték lesz

A megnyerő ízléssel rendelkező vlogger 21 öltözködési tippet osztott meg követőivel, melyekből kiválogattuk a leghasznosabbakat, melyek jól jöhetnek a hétköznapi öltözködés terén. Ezekkel a tanácsokkal többé nem tűnik majd elérhetetlennek a kifinomult külső.

1. Kövesd a 3 szín szabályát

Ha egyszerre túl sok színt viselsz, akkor a megjelenésed zavaros, túlgondolt hatást kelthet. Csupán három árnyalat elég akkor is, ha valaki szeret színpompásan öltözködni. Ez a szám csökkenhet is, de nem érdemes túllépni, ugyanis megteremti azt a határt, amivel még lehet letisztult szetteket összeállítani, mégsem egyhangú az összhatás.

2. Használj alapul neutrális színeket

A fekete, a fehér, a natúr színek, mind tökéletesen megfelelnek arra, hogy öltözékünk uralkodó tónusai legyenek. Ehhez aztán hozzáadhatjuk azt a kis plusz színt vagy mintás holmit, amivel még biztos nem lövünk túl a célon.

3. Klasszikus fazonok

A magas derekú nadrágok és szoknyák nem csak karcsúsítani fognak, de stílusosabb megjelenést is eredményeznek, mint a csípőszabású változataik. Bár kissé más vonalon, de a magas nyakú felsők és garbók is elegánsabb hatást keltenek egy lenge, mély dekoltázsú felsőnél.

4. A gallérok eleganciája

Egy fehér, vagy bármilyen világos színű ing gallérja elegáns, letisztult pulóverrel párosítva, mindig sikkes hatást fog kelteni. A kilógó gallérkák kifinomultságot tükröznek majd.

5. Magassarkú, nem csak szoknyával

Egy fekete magas sarkú cipő viselése 180 fokkal megfordíthatja az egész szettünk hangulatát, átlagosból vagy lazából szuper sikkessé. Bő szárú öltönynadrághoz és farmerhez is remek választás, utóbbiaknál viszont a szűkebb, csőszárú fazonokat részesítsd előnyben.

6. Apró, de hangsúlyos részletek

Az egyszerű cipőknél tartva, érdemes megemlíteni a cipőklipszeket, melyekkel az egyszerű tűsarkú lábbelink egyből új fényben fog csillogni rajtunk. Ezeket a csipeszes díszeket esküvői kellékes boltok webshopjain keresztül is be lehet szerezni.

7. A hétköznapok tökéletes cipője

Egy egyszerű lapos talpú, fehér cipő mindenhez passzol. Kényelmes a hétköznapokra, ha gyorsan el kell ugrani valahova, mégis friss, és divatos hatást kelt.

8. Nem csak a régi idők kelléke a bross

Feltehetjük a kedvenc márkánk emblémáját ábrázoló kitűzőt a pulóverünkre, a sapkánkra vagy a kabátunkra is, amiről így kevesen tudnák megmondani, hogy nem egy high fashion bolt kínálatából lett vásárolva.

9. A fényvédelem divatossága

Egy jól választott napszemüveg minden kincset megér. Kiemeli az arc karakterességét, és megfűszerezi szettünket. Választhatunk színesebb, vagy klasszikus fekete-barna fazont, de a fémkeretes szemüvegek is kifinomultságot tükröznek majd.

+1 tipp

Van egy plusz szempont, amit pénzért nem lehet megvenni, mégis megjelenésünk kulcspontja: ez pedig a rendezett és igényes külső. Az olyan apró részletek is hozzátesznek kisugárzásunkhoz, mint az ápolt körmök, a megfésült haj, egy kevés parfüm vagy akár a friss lehelet.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Képek: Juan Naharro Gimenez, Edward Berthelot, Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés