A most divatos széles szárú farmernadrággal kapcsolatban felmerül egy kis bibi, hiszen a kínálatban sorakozó cipők és csizmák többségével nem igazán kompatibilis, pláne, ha olyan nadrágfazonról van szó, amely rálóg a lábfejre. Sokakat érint ez a probléma, és végre egy divatblogger tiszta vizet öntött a pohárba. Megmutatja, milyen lábbelikkel mutatnak előnyösen a lezserebb típusú farmerek!

hirdetés

Gyakran megesik, hogy egyes trendek ahelyett, hogy összepasszolnának, inkább ütik egymást, de a széles választéknak köszönhetően mindez játszva kiküszöbölhető. Ám, ha adott egy divatos nadrágfazon, ami nem minden lábbelivel mutat előnyösen, azt sokan problémaként élhetik meg, figyelembe véve, hogy senki nem akar előnytelen kombinációban mutatkozni, amitől optikailag rövidebbnek tűnik a lába, és a cipőválasztást bizony nemcsak a legkedvesebb farmerünk, hanem az ízlésünk is befolyásolhatja. Méghozzá eléggé erősen!

Szóval adott egy nadrág, történetesen a boka aljáig érő vagy a lábfejet félig kitakaró lezser fazon, ami függetlenül attól, hogy A vonalú vagy egyenes szárú, sokkal lazább és bővebb, mint, mondjuk, egy alakkövető skinny farmer. Divatos, jól variálható, és nem feltétlenül nyomja össze a lábak vonalát, ha jól kombinálja az ember lánya.

Na de valami lábbeli is kellene hozzá, ám egyes cipők nem igazán tudnak barátságot kötni a szívünkhöz nőtt farmernadrággal. Nem reménytelen, csak kicsit nehéz eset, ezért sokan inkább nemet mondanak a szezon kulcsdarabjára, mondván, hogy rizikós darab, könnyen szélesítheti, összenyomhatja a sziluettet.

A népszerű stílusoktató divatblogger azonban helyére teszi a dolgokat. Mivel gyakran visel ilyen nadrágfazonokat, már kitapasztalta, milyen cipők mutatnak igazán előnyösen a lezser szárú farmernadrággal.

Ezek a cipők mutatnak igazán előnyösen a széles szárú farmernadrággal

Azért az nem mindegy, hogy fazonja alapján meddig ér a farmer hossza, illetve egyenletesen bő vagy lefelé bővülő szabásról van szó. A nadrág színe sem lényegtelen, hiszen egészen más optikai hatást kelt egy sötét darab, mint, mondjuk, a koptatott világoskék farmertípus.

Mindegyik lezser a maga módján, ugyanakkor önmagában nem kelt alakromboló hatást, sőt, roppant előnyösen formálja az alakot. A most divatos lábfejre rálógó nadrághossz ugyan rizikós darabnak bizonyulhat az alacsony termetűek számára, de a cipő fazonjával – és nemcsak a sarok magasságával – ellensúlyozni lehet a rogyott szárak alaktömörítő hatását. Ami azt illeti, sokkal több szezonális lábbelire eshet a választás, mint azt elsőre gondolnánk!

Egyenes szárú, boka aljáig érő farmerfazon

Bő, de nem terebélyes, egyenes vonalaival pedig szépen nyújtja a sziluettet és a lábak hosszát. Ha ezt az optikai hatást nem töri meg egy vaskos, széles, termetes talpú cipő, akkor nem tolódnak el a testarányok.

Jöhet a magasan záródó, keskeny, slim fazonú utcai sportcipő, a keskeny orrú, magasított talpú tornacipő, a szofisztikált loafer, a letisztult chelsea-csizma vagy bakancs, viszont a tömbsarkú bokacsizma vagy a szélesebb, retró kialakítású, színsávos edzőcipő, illetve a szimpla fehér sneaker nem jó választás. Más nadrággal igen, de ezzel a fazonnal kombinálva optikailag rövidítik a lábakat, ahogy a videóban is jól látható.

Lábfejre rálógó, A vonalú farmernadrág

Ez most az egyik legdivatosabb fazon, és roppant csinos tud lenni, de abszolút nem mindegy, milyen cipővel viseli az ember lánya. Nem azért lóg le a földig, mert nem jó a méret, ezt a fazont szándékosan így alakítják ki.

A sötétkék, koptatásmentes tónus alapvetően előnyös, hiszen az egyenletesen bővülő szárakkal együtt nyújtja az alakot és optikailag karcsúsítja a derekat. Már csak egy jó cipő kell hozzá, ami ezt a hatását támogatja!

A tömbsarkú, keskenyített orrú bokacsizma ehhez a fazonhoz kifejezetten jó választás. A teljesen lapos cipők, mint például a balerinafazonok, nem garantálják a nadrágszár megfelelő tartását, ugyanakkor erősen rövidebbnek mutatják a lábakat a széles szabással karöltve. A körömcipők, a magas sarkú lábbelik és csizmák azonban felerősítik az A vonalú farmer alaknyújtó hatását. A sötét, lefelé bővülő nadrágok esetében még a szélesebb tömbsarkú bakancsok is szóba jöhetnek, hiszen a hosszan lelógó nadrágszár sokat kitakar a lábbeli fazonjából.

Koptatott, enyhén bővülő, lábfejig érő fazon

A klasszikus loafer, a keskenyebb kialakítású sportcipő, sőt, még a balerinatopán is jól passzol ehhez a nadrágfazonhoz, ugyanígy tökéletes összhangot teremthet a tömbsarkú bokacsizmával, a chelsea-bakanccsal és a szélesebb színblokkos edzőcipővel.

Nem kell lemondani a divatos fazonokról, csupán arra kell figyelni, hogy mely darabok illenek össze harmonikus egyetértésben.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés