A tökéletes farmernadrág megtalálása mindig macerás, pedig a megfelelő fazon fél siker, hiszen előnyösen formálja az alakot. Íme, néhány tipp, ami megkönnyíti a keresgélést.

hirdetés

A farmervásárlás elképesztően nehéz tud lenni. Nem csupán az alkati adottságok azok, amelyek megnehezítik a procedúrát, a széles kínálat, a számtalan fazon, szín és anyag éppúgy bonyolítja a folyamatot. A rendkívüli választék kétélű fegyver, ugyanis minél több szabásvonal közül lehet válogatni, annál nagyobb az esélye, hogy az ember lánya megtalálja azt a verziót, amely a leginkább passzol az alakjához, miközben a bőség zavara igencsak meg tudja nehezíteni a vásárlók helyzetét.

Egy farmernadrág esetében azért is nehéz a döntés, mert a rossz választás fókuszba helyezi az előnytelenebb vonásokat, míg a megfelelő opció szépen formálja a sziluettet. Akár egy varráson vagy egy zsebméreten is el lehet csúszni, ám a megfelelő praktikákkal abszolút könnyebbé válhat a válogatás. Mielőtt útra kelnél, hogy beszerezd az új kedvencedet, segítünk, hogy mire figyelj a nadrágok próbálásakor.

 

Tippek farmernadrág vásárlásához: így biztosan meglesz a megfelelő fazon

A legfontosabb mindig az, hogy milyen alkatra keres valaki farmernadrágot. Ez az a tényező, ami a leginkább meghatározza, hogy melyik az a szabás, ami igazán passzol a sziluetthez és előnyösen formálja majd a lábakat és a popsit. Persze vannak apró részletek, amelyek szintén lényegesek a farmervásárlás során. Két almaalkatú hölgy sem ugyanolyan, hiszen valakinek hosszabb a combja, valakinek rövidebb. A derékvonal szintén abszolút eltérhet például homokóraalkat esetén. Az alkat meghatározása azonban egyértelműen az első lépés, amivel jelentősen le lehet szűkíteni a kínálatot.

A videóban a tanácsadó remek tippekkel szolgál, amelyek tényleg megkönnyítik a farmerkeresést.

 

Körtealkat

Körtealkat esetén egyértelműen a széles csípő és a keskeny derékvonal dominál. A legnagyobb problémát éppen ez okozza a megfelelő farmernadrág keresésénél, ugyanis ami csípőben és combban előnyös, csinos, az általában derékban túlzottan nagy. Noha egy minimális eltérést még könnyedén lehet övvel korrigálni, ha látványosan bő a nadrág a hastájéknál, a farmeranyag be fog gyűrődni az öv alatt, ami nem csak esztétikailag zavaró, elképesztően kényelmetlen is.

Érdemes magas derekú fazonok között nézelődni, valamint kerülni a merev, vastag farmeranyagot. A lényeg az, hogy a nadrág tökéletesen illeszkedjen az alakra, ehhez pedig elengedhetetlen némi rugalmasság. A magas derekú verziók előnyösen formálják a sziluettet, ugyanis ellensúlyozzák a szélesebb csípőt és fókuszba helyezik a keskeny derékvonalat, amitől roppant nőies hatást kelt az eredmény.

Ami széles csípő esetén szintén fontos lehet, az nem más, mint a hátsó zsebek mérete és szabása. Érdemes minél letisztultabb nadrágot választani, ugyanis a díszes, túl sok varrással cicomázott zsebszabás nagyobbnak láttatja a popsit, ami a csípőt még tovább szélesíti majd.

A fazont tekintve célszerű kerülni a feszülős, tapadós opciókat. A flare, vagyis a trapézfazon, az A vonalban szélesedő nadrágok vagy épp a széles szárú farmerek remek választásnak bizonyulnak, ugyanis optikailag szűkítik a csípő vonalát, remekül harmonizálnak a karcsú derékkal.

Homokóraalkat

Homokóraalkat esetén a vállak és a csípő vonala nagyjából egy vonalban van, míg a legkarcsúbb terület egyértelműen a derék vonala. A homokóraalkattal megáldott hölgyeknek hasonló problémákkal kell szembenézniük a megfelelő farmer megtalálásánál, mint a körtéknek. Ami jó csípőben és combban, az garantáltan eláll derékban.

A megoldás számukra is a magas derekú farmerfazon, amely remekül alkalmazkodik a vékony derékhoz, miközben popsiban és csípőben egyaránt kényelmes lehet. Alacsony termet esetén különösen célszerű ezt a szabást választani, ugyanis látványosan nyújtja a lábakat, előnyösen formálja a sziluettet. A zsebekre szintén ugyanaz vonatkozik, érdemes a letisztult szabások között nézelődni.

A magas derekú fazonok mellett az egyenes szabású verziók szintén szuper lehetőséget kínálnak homokóraalkat esetén, ugyanis szépen kiegyenlítik a szélesebb csípőt és fókuszba helyezik a karcsú derékvonalat. A tapadós farmerek sem tiltólistásak, bár arra nem árt figyelni, hogy a bokarésznél ne feszüljön túlzottan az anyag.

 

Atletikus alkat

Atletikus alkat esetén a derék, a csípő és a váll vonala nagyjából azonos szélességű, mondhatni, egyenes vonalú a felsőtest. Ilyenkor célszerű hangsúlyozni a nőies vonásokat, éppen ezért érdemes a popsira helyezni a hangsúlyt. A megfelelő farmernadrág nem csupán a fazon és a szabás miatt válik előnyössé, az apró részletek éppúgy fontosak.

Minél díszesebb a varrás, minél feltűnőbb a hátsó zseb, annál inkább kerekebbnek tűnik az alapvetően hangsúlytalan popsi. Mindenképpen tanácsos a push-up fazonok közül válogatni, de az apró zsebméret is sokat segíthet abban, hogy még nőiesebb legyen az összhatás.

Bár sokszor mondják, hogy az alacsony derékszabás senkinek nem áll jól, bizony-bizony az atletikus alkatúak számára kifejezetten előnyös lehet. A magas derekú nadrágokkal szintén képtelenség hibázni. Fontos, hogy előtte ellenőrizd a ruhatáradat, ugyanis a látványos kontraszt mindenképpen fontos, így a derékvonal sokkal hangsúlyosabbá válik, tehát a farmer színe is sokat nyom a latban.

Almaalkat

Almaalkat esetén egyértelműen a lábak a legvékonyabbak, míg a felsőtest szélesebb hatást kelt. A farmervásárlás során abszolút problémát okozhat az eltérés, ugyanis a lábak hangsúlyozása a cél, miközben a derék karcsúsítása szintén sokak számára fontos. Ez egyáltalán nem lehetetlen, csupán a megfelelő fazonra van szükség.

Érdemes az extra magas derékszabással kísérletezni, ugyanis ezek a nadrágok már-már mell alatt végződnek, ami almaalkat esetén kifejezetten ideális. A flare farmerek szintén csinosan formálják az alakot, ugyanis karcsúbbnak láttatják a derékvonalat és a csípőt, gyakorlatilag szimmetrikus alakot kreálnak. A feszülős, tapadós farmerek éppúgy előnyösek és csinosak. Nagyobb súlyfelesleg és kiálló has esetén azonban a normál derékszabás és az egyenes vonalú fazon lehet ideális.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés