A nyári ruhatárból sem hiányozhatnak a farmernadrágok, pláne most, hogy a szezonális divat bőkezűen ontja magából a csinos fazonokat, melyek teltebb és vékonyabb, illetve alacsonyabb-magasabb testalkat esetén éppúgy előnyösek. Hűvösebb napokon érdemes előkapni őket a szekrényből!

hirdetés

Bár tavasszal a kissé trottyos kialakítású, valamint a csípőszabású farmernadrágok is beszivárogtak a kínálatba, melyek a legtöbb nő számára igencsak előnytelenek, ez az aprócska tényező senkit nem érintett érzékenyen, hiszen az extrém darabok száma szinte eltörpül a karcsúsító és alaknyújtó fazonok sokasága mellett.

Talán még soha nem volt ennyire széles és izgalmas a választék, mint most, a nyári szezonra készülődve, és mindez nem csak a stílusok, hanem a szabások kapcsán is elmondható. A klasszikus farmernadrágok visszatérésével a letisztultan nőies sikk éppúgy előtérbe kerül, ráadásul a hagyományos egyenes vonalvezetés a legtöbb testalkat számára roppant előnyös.

Az alapoktól az overallokig, sorra vesszük a legcsinosabb fazonokat!

A legdögösebb farmernadrágok testalkat szerint: a nyári szezonban sem kell mellőzni őket

A női ruhatár legfontosabb alappillérei a jól megválasztott farmernadrágok, amelyek hangsúlyba helyezik a testalkat előnyeit. A most divatos fazonokat roppant egyszerű sikkesen kombinálni, akár egy szimpla inggel, toppal kombinálva is csodásan mutatnak, sőt, elképesztően nőiesek tudnak lenni, amennyiben szépen formálják a vonalakat.

Az egyenes szárú fazon mindenkinek jól áll!

Az egyenes vonalvezetésű farmernadrágok már-már hízelgőek a testalkat számára, annyira szépen formálják a sziluettet!

Rengeteg változata van ennek az alapfazonnak, így érdemes a kisebb eltéréseket is figyelembe venni a választáskor, ugyanis az apró részletek éppúgy fontosak az előnyös összkép szempontjából.

Akadnak bokavillantó, lezserebb szárú, magas és normál derekú verziók. A rövidebbre szabott, szélesebb szárú megoldások inkább a magasabb nőkön mutatnak jól, a lábak vonalát jobban előtérbe helyező fazonok azonban az alacsony termetűek számára is előnyösek, ha nem a lábszár aljáig, hanem épp bokáig ér a nadrág.

Az egyenes wide, vagyis valamivel bővebb szabás teltebb idomok esetén is kényelmes, nőies viseletnek bizonyul.

A cipőre épp csak rálógó, egyenes szárú farmernadrágok előnyösen nyújtják a lábakat, különösen magas derékkialakítással párosítva. Persze az alakformáló hatás érdekében az sem mindegy, milyen fazonokkal boronálod össze.

Az A vonalú farmerek a derékkarcsúsítás mesterei

Az A vonalú farmernadrágok vékony és arányosan telt testalkat esetén egyaránt jól mutatnak, előnyük, hogy optikailag slankítják a csípőszélességet, nyújtják a lábakat, illetve magasított szabásukkal karcsúsítják a derékvonalat.

Alacsonyabb nők számára a nagyon széles szárú, sátorszabású verziók nem ajánlottak, de szerencsére nem csak szélsőséges fazonok akadnak a kínálatban. Ha egyenletesen bővülnek a szárak, alapvetően nem szélesítik, hanem keskenyítik a sziluettet.

Nem csak magas, sportos vagy vékony testalkatú hölgyeknek állnak jól az efféle farmernadrágok, a mid-size, vagyis középméretű, valamint a teltkarcsú sziluetten éppúgy előnyösek.

Az alacsony derekú megoldásokkal azonban vigyázni kell, rövid lábak esetén az alakromboló hatásuk érvényesül.

Mamafazon csinosan, lezseren

A mamafazon tulajdonképpen egy gyűjtőnév, amelybe a szűkebb és lazább megoldások egyaránt beletartoznak. A derékszabás általában magasított, de lehet húzott vagy szimpla. A csípő és fenék tájékán általában a test vonalát követi az anyag, míg a szárak kialakítása valamivel lezserebb.

A szűkített és a paperbag derekú farmernadrágok szépen karcsúsítják a derekat és elrejtik a kis pocakot, különösen, ha nem tapadnak rá a csípőre, hanem csak ívelten követik annak vonalát.

Ez a fajta lezserebb kialakítás nem szélesíti a sziluettet, ugyanakkor azzal nem árt tisztában lenni, hogy ha a derékvonal kiemelésre kerül, a popsi éppúgy hangsúlyosabb lesz.

Trapéz- és gömbfazonú farmertípusok

Bár ezek a farmernadrágok csak keveseknek állnak jól, akadnak közöttük kivételek, melyek nem ellenségei a nőies összképnek.

A trapézfarmer általában a magas, vékony nők fazonja, de nem mindegyik kialakítás egyforma. Ezt a szolidan szélesedő, extra magas derekú, szűkítő varrásokkal ellátott verziót egy átlagos, 160 centiméteres testmagasságú nő viseli, bár tény, hogy nem túl rövidek a lábai. Az optikai alaknyújtó hatásra ugyan a kalap is rátesz, de a tényen nem változtat, mégpedig, hogy roppant csinos és nőies ez a fazon.

A gömbszabású farmerek a csípőnél és a combnál is kerekített szabásúak, ennek köszönhetően nőiesebbé formálják az atletikus, vékony testalkatot. Egyenes derékvonal esetén is képesek karcsúsítani a területet, de leginkább akkor jöhetnek szóba, ha a csípő hangsúlytalan.

Divatos overallok

Idén minden divatos, ami farmerból készült, így az overallok ismét fénykorukat élik. Tévhit, hogy csak vékony, karcsú sziluetten mutatnak jól, hiszen számos fazonvariációjuk akad.

Mivel a teljes szett letudható velük, a monokróm öltözék alaknyújtó hatását élvezheted, persze, a szabás sem lényegtelen az alakformáló hatás szempontjából.

A V kivágás szépen nyújtja a törzset, a szűkített, de nem teljesen tapadós derékrész pedig előnyösen tagolja a test vonalát.

Ezek a csinos farmernadrágok a nyári ruhatárból sem hiányozhatnak, csodásan feldobják a stílust, ugyanakkor a legtöbb testalkat számára előnyösek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés