A megfelelő farmerek kiválasztása nem mindig egyszerű, de még inkább nehezítheti a feladatot, ha nem túl magas az ember lánya. Bár az alacsony termetet nem feltétlenül jellemzik rövid lábak, ám, ha ezzel a kombinációval áldott meg a természet, picivel fifikásabbnak kell lenned, hogy megtaláld a hozzád passzoló fazonokat. Ezek a divatos, alaknyújtó szabások jöhetnek szóba!

hirdetés

Az, hogy hosszúnak, vagy rövidnek tűnnek-e a lábak, elsősorban nem a magasságon, hanem a testarányokon múlik. Persze, a kínálatban előforduló nadrágok szárhosszúságát illetően az is lényeges szempont, hogy ki hány centi magas. Az átlagos testalkatú nőkre tervezett fazonok ugyanis, alacsony termet esetén a földig érhetnek, emiatt gyakran átalakításra szorulnak.

A farmerszabás kialakításának szempontjából azonban nem mindegy, hogy a felső- vagy inkább az alsótest tűnik hosszabbnak. Ha az előbbi illik rád, az alábbi videó nagy segítségedre lehet, hogy ne kelljen órákat töltened a próbálgatással, hanem célirányosan olyan megoldásokra essen a választásod, melyek megnyújtják a lábak vonalát.

Alaknyújtó farmerek rövid lábakra: ezek a fazonok pont divatosak

A videót készítő hölgy valóban az a testalkat, akire a petite kollekciókat szabják. Alacsony, vékony típus, és nem rendelkezik nyurga, derékig érő lábakkal. A legtöbb A-vonalban szélesedő nadrágban szinte eltűnik, vagy, ha derékban, csípőben és fenékben passzol a darab, biztos, hogy jó pár centit le kell vágni a száraiból. Biztos ő is gyakran megkapta már, hogy vásároljon inkább a gyerekrészlegen, de nem adta fel a farmerpróbálgatást, és most megosztja tapasztalatait.

 

Néhány tipp a farmerválasztáshoz:

 • Rövidnek tűnő lábak esetén kézenfekvő megoldás lehet a magas derekú farmer. A legjobb, ha tényleg köldökig felér a derékszabás, sőt, keskeny, sportos csípő esetén a külön szabott, széles derékpassz is szóba jöhet.
 • A cipzár helyett gombbal záródó fazonok megnyújtják a comb-csípő vonalát, ezáltal a lábak máris hosszabbnak tűnnek.
 • A retró divathullámmal újra fénykorát élő flare vagy trapéz kialakítású farmer ideális rövid lábakra, de csak akkor, ha térdtől lefelé nem túlzottan szélesedik ki a szabása.
 • A magasított derékkal együtt akár centiket nyújthat a virgácsokon egy ilyen darab, persze, csak optikailag.
 • Szintén jó trükknek számít az ívelt farvarrás, ami látszólag feljebb tolja a popsit, amitől az alsó végtagok hosszabbnak mutatkoznak.
 • A trapézfarmer azonban csalóka választás is egyben, hiszen kizárólag vékony orrú, magas sarkú lábbelivel működik jól, már amennyiben az alaknyújtó hatás a cél. Egy ormótlan edzőcipő leronthatja az összképet, és inkább összenyomja a szélesedő szárba bújtatott lábszárakat.
 • Lényeges, hogy a farmer alja félig takarja csupán a lábfejet, így próbához érdemes magas sarkú csizmát vinni, hogy be tudd mérni a sarok méretéhez a fazon hosszát.
 • Igaz, az sem mindegy, mivel viseled a nadrágodat, ugyanis a hosszabb felsőtestet optikailag rövidíteni kell ahhoz, hogy a nadrágszárak előnyösen formálják a lábakat. A magas derekú verziókat nem árt rövidebb felsőkkel összeboronálni, vagy olyanokkal, amiket be tudsz húzni a farmerba.
 • A vastag, széles derékpassz nőies ívet ad a csípőnek, míg a hátsó – fenék felett elhelyezett – szűkítő varrás keskenyebbnek mutatja a derékvonalat. Ettől a trükktől tényleg úgy tűnik, mintha a derékvonalig érnének a lábak. Az enyhén A-vonalban szélesedő szárak pedig csak fokozzák ezt a hatást.
 • A farmer színét is előnyödre fordíthatod, ugyanis a sötét, szinte alig koptatott fazonok optikailag keskenyítik az alsótest sziluettjét.
 • A szaggatások, valamint a buggyos és répaszabások nem az alakod javára dolgoznak, viszont a függőleges díszvarrással ellátott nadrágszárak csodát tesznek a kurta lábakkal.
 • A bokacsizmákhoz tervezett bootcut farmerek között könnyebben találhatsz olyan megoldásokat, melyekből nem kell több centit levágni ahhoz, hogy hordhatóak legyenek számodra. Az efféle kreációknak csak nagyon enyhén szélesedik ki a száruk azért, hogy ráférjenek a bakancsra, csizmára, és nem is tervezik túl hosszúra őket, nehogy a sarok alá lógjanak. Ami egy átlagos nőnek pont a csizma szárát takarja, alacsony termet esetén nagyjából a lábfej közepéig érhet, ami pont megfelelő, ha magas sarkúval viseled.
 • A bokavillantós fazonok szintén jól jöhetnek, mert nem kell felhajtani a szárakat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

 • Megosztás:
hirdetés