Elsősorban a fazonok párosítása az, amin áll vagy bukik a csinos megjelenés, hiszen attól, hogy a szett minden darabja divatos, még simán elcsúszhat az összkép egy-két öltözködési hiba miatt.

hirdetés

A divat csupán egy széles eszköztárat biztosít a stílusos megjelenéshez, a trendi fazonok párosítása azonban még nem garantálja az előnyös összképet. Idén nagyon sokrétű a szabások repertoárja, így nem könnyű lavírozni az extra bő és a testhezálló vonalvezetések tengerében.

A lezser öltözködés már régóta beépült a mindennapi divatba, a túlméretezett ruhadarabok jelenleg is megtalálhatóak a kínálatban. Bár gyakori, hogy egy-egy fazon önmagában képes lerombolni az alakot, ettől még a laza szabású cuccok nem tiltólistásak, csupán tudni kell előnyösen viselni őket. Általánosabb probléma, hogy olyan kreációk kerülnek össze a szerelés részeként, amelyek együttes erővel szélesítik a sziluettet, mivel eltolják az arányokat, illetve rossz helyen tagolják a test vonalát. Nem mellesleg, az egymáshoz nem passzoló fazonok könnyen slampossá teszik az összképet.

Gyakori öltözködési hiba, hogy vagy a lábbeli nem illik a szoknya, nadrág fazonjához, vagy kizárólag bő zsákfazonokon alapszik a szett. Pontokba szedtük, mi az, amit jobb elkerülni!

A fazonok nem megfelelő párosítása a legtöbbször elkövetett öltözködési hiba

Minden lezser és bő

Alapvetően nem a túlméretezett, oversize darabok okoznak gondot, hiszen megfelelő kombinációban nem húzzák szét a sziluettet, tehát kár lenne tiltólistára küldeni őket. Leginkább a túlzásokból, valamint a bő, széles szabások halmozásából adódik a probléma, hiszen ebben az esetben nemcsak a csinos, nőies vonalak tűnnek el a ruha alatt, hanem a sikkes összhatás is odalesz.

Most például roppant divatosak a zsebes, széles szárú nadrágok, ám felesleges a legtúlzóbb megoldást választani. Érdemes az arany középúton megmaradni, mert, ahogy az a képeken is látszik, egy magas, vékony nő alakját éppúgy képes tönkretenni a kizárólag lezser fazonokból álló öltözék. Itt például a vastag talpú, ormótlan cipő és a túl hosszú, lezser nadrág találkozása öli meg a csinos összhangot.

Az alábbi két összeállításnál pedig a sátorszabású gatya, valamint a derékvonal elrejtése tolja el az arányokat. A mély ülepű nadrág eleve összenyomja a lábak hosszát, ám a lábszárig érő kabát csak még jobban rátesz erre a kedvezőtlen hatásra.

A lenge midiszoknyára rálógatott hosszú, vastag és bő pulóver sem szerencsés választás. A derékvonalon betűrt pulcsi sokkal szebben mutat, ráadásul nem rontja el ennyire a testarányokat.

Az egynes vonalú szoknya nem minden esetben nyomja össze az alakot, itt azonban a rosszul elhelyezett éles kontrasztok és az össze nem illő fazonok párosítása rombolja le a nőiesen vagány megjelenést.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A pufi bomberdzseki rövidebbnek, zömökebbnek láttatja a felsőtestet, míg a fekete csizmával „elvágott” fehér szoknya a lábak hosszát tömöríti. Nagyon aránytalan az egész megjelenés, érezhetően nem stimmelnek a részletek.

A csípőnél találkozó vonalak

Ha a törzs tagolása lejjebb csúszik, avagy a derék helyett a csípővonal kerül hangsúlyba, az érthető módon a lábak optikai rövidüléséhez vezet. Ezt leginkább egy trottyos nadrággal és hosszú, túlméretezett szabásokkal lehet még fokozni. A bő fazonok párosítása alapvetően nem rossz dolog, legalábbis nem csak slampos összkép sülhet ki belőle, az előnyös végeredmény érdekében azonban valamilyen módon muszáj hangsúlyozni a derékívet. A legjobb, ha a test vonalát a karcsúbb területeken tagolod, így arányos marad a sziluett.

A pulóver alól kilógó ingtől, pólótól sem árt tartózkodni, ha eleve lezser darabokat visel az ember. Így a csípővonalnál lesz a hangsúly, és több területen úgymond „elvágod”, „felszabdalod” a test vonalát, ami optikailag összenyomja, tömöríti az alakot. Nem mellesleg, az efféle rétegezés nem sikkesen hanyagnak, hanem pacuhának mutatja a viselőjét.

Amikor a lábbeli kilóg a képből

Megesik, hogy a lábbeli stílusában igen, viszont a fazonját illetően egyáltalán nem passzol bele az öltözék összképébe. A hanyagul lebegő, feltűrt nadrágszár és a bő csizmaszár találkozása egyértelműen lerombolja a csinos megjelenést.

Ugyanígy, a lenge szoknyához társított ormótlan, széles fazonú csizma vagy bakancs sem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Bár a vagány és nőies stílusok keverése roppant divatos manapság, érdemes a cipő fazonját a szetthez igazítani.

Noha az alábbi összeállításban a kabát hangsúlyt ad a derékvonalnak, a lábakat három helyen „vágják el” az egymáshoz cseppet sem passzoló fazonok. Amellett, hogy mindez kaotikus, szedett-vetett összhatást nyújt, még az alakot is csúnyán összenyomja.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Túl hosszú a nadrág

A cipőre rálógó nadrágfazon ugyan most kifejezetten divatos, de ezzel sem érdemes túlzásokba esni. A nadrágválasztásnál elsősorban a testalkat a lényeg, tehát ahhoz mérten lehet játszadozni a trendi részletekkel. Ám, ahogy a képeken látszik, az alul trottyos, felül csípőszabású nadrág a vékony, magas nőknek sem a legjobb választás.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A lábak vonalából rettentően sokat elvesz a földig lelógó, redőző nadrágszár, pláne így, hogy az öv a derék és a csípő közötti területet hangsúlyozza. A rövid topnak köszönhetően a felsőtest így hosszabbnak tűnik a kelleténél, tehát kijelenthetjük azt, hogy szétestek az arányok. Mindemellett nem nyújt szép látványt a letaposott nadrágalj, nem sikkesen lezserré, hanem inkább slampossá teszi a megjelenést.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés