Az öltözködés mindamellett, hogy az önkifejezésben is nagy segítséget nyújt, be tud segíteni egy-két trükkel abba is, hogy magabiztosabban érezzük magunkat a bőrünkben. A megfelelő ruhával például kiemelhetjük testalkati erősségeinket és háttérbe szoríthatjuk a kevésbé tetszetős vonásainkat is. De egyszerű optikai csalásokkal, akár a pár centivel hosszabb lábak is elérhetővé válhatnak számunkra. Ehhez elsősorban alaknyújtó praktikákat kell alkalmazni, melyek látszólag megváltoztatják a testarányokat.

hirdetés

Habár a kisebb termet egyáltalán nem számít előnytelen tulajdonságnak, azt mégsem szeretné senki, hogy a nem megfelelő ruhák hatására még alacsonyabbnak, vagy zömökebbnek tűnjön.

Sőt, ha odafigyelünk az öltözködésünkre, és tudatosan válogatjuk össze a fazonokat, még pár centit hozzá is toldhatunk a testvonalunkhoz, persze csak optikailag. Az alábbi példákkal számos cseles trükköt mutatunk be, melyek könnyedén elsajátíthatóak és alkalmazhatóak, nem kell a teljes ruhatárat átgondolni ahhoz, hogy megvalósuljon a kívánt hatás.

A hosszabb lábak látványa öltözködési praktikákkal is elérhető

A videóban szereplő vlogger 155 centiméter magas, és remek tippekkel szolgál a hasonlóan alacsony termetű hölgyeknek. A divatnak ugyanis semmi sem szabhat határt, minden alkat megtalálhatja a számára tökéletes fazonokat, amelyek előnyösen mutatnak rajta. A kínálat nagyon sokrétű, így nem nehéz kiszemezgetni belőle az alkathoz passzoló szabásokat.

 

A praktikák fő mozgatórugója az, hogy minél kevesebb vízszintes vonal, minta, vagy színkontraszt tagolja a test vonalát. Lehet eltérő tónusokat használni az alsó- és felsőtesten, a lényeg az, hogy nagyjából hasonló legyen a fényerejük. Azaz, érdemes elkerülni a világos-sötét kombinációkat, a legjobb, ha csak a sötét, vagy csak a világos tartományból állítjuk össze az öltözékünket.

A feltűnő kiegészítők, illetve a kontrasztos mintázatok sem szerencsések, ha keresztben vágják el a test vonalát. Arra kell törekedni, hogy a test hosszát ne törje meg semmi.

Képek: Isa Foltin, Edward Berthelot/Getty Images

A hosszabb lábak látványát segíthetik a divatos, magasított derekú nadrágok viselete. A derékcsúcs hangsúlyozásával optikailag hozzácsalhatunk pár centit a lábak hosszához, ám ez a trükk nem minden esetben válik be. Ha a széles csípő kiemelésre kerül, a lábak rövidebbnek és zömökebbnek tűnnek.

Ezért a csípővonal slankítása is hozzájárulhat az alaknyújtó hatáshoz. A lényeg pofonegyszerű: amíg az alacsony derékszabású, csípővonalig érő farmerok összenyomják a lábakat, úgy a magasabbról induló fazonok nyújtják az alakot.

Lehet játszani az egészen bő és földig érő nadrágokkal is, hiszen nem kivehetőek benne az idomok, ezáltal szépen keskenyítik a csípőt. Ráadásul nem bokáig, hanem a lábujjakig vezetik tovább a tekintetet, így ügyes színhasználat mellett, a testvonal hosszabbnak látszódhat.

Képek: Edward Berthelot/GettyImages

Ha több színt viselsz egyszerre és látványos mintát is keversz a szettedbe, nem csak zavaros lesz az összhatás, hanem a kaotikus részletek túlságosan széttagolhatják az alakodat. Érdemes inkább a monokróm összeállításoknál maradni, hiszen azok egységes megjelenést biztosítanak és nem tolják el a testarányokat.

Nem tilosak a minták, de nem mindegy, milyet választasz. A vibráló színű verziók, pláne, ha nagy léptékűek, összenyomhatják az alakot. A fekete alapszínre nyomott printek bizonyos esetben jól működnek, hiszen a sötét alap nem húzza szét a sziluettet. A vertikális irányban futó csíkok sokat segíthetnek a lábak optikai hosszításában. Az efféle nadrágok felfelé vezetik a tekintetet.

Képek: Mathis Wienand/Getty Images.

A nadrágba, szoknyába betűrt felsők optikailag nyújtják a lábak hosszát. Legyen szó pólóról, ingről vagy elegáns blúzról, ha nem derékszabású fazonnal rendelkezik, érdemes legalább elöl, a derékpassznál bebújtatni az anyagfelesleget a nadrágba.

Szintén jó megoldás lehet, ha a hosszú inget csak derékig gombolod be, és az egyik oldalát rejted el a derékvonalnál. Az aszimmetrikus vonal karcsúsít, és ha pont a csípőtájékra esik, azt a területet keskenyíti. Így a lábak hosszabbnak tűnhetnek.

Képek: Jeremy Moeller/GettyImages

A paperbag típusú nadrágok, akár rövid fazonban is beválhatnak a melegebb napokon, hiszen nem tapadnak a lábakhoz és nőies hosszban, a combközépen érnek véget. Szoknyák esetében egy kis fodor – pláne, ha függőleges irányú – még csinosabbá teszi a megjelenést, de a sokoldalú midi dresszeknél az oldalhasíték is kedvezően hat.

Képek: Edward Berthelot/GettyImages

A rövid ceruzaszoknyák kerülendőek, mivel vastagabbnak tűnhetnek bennük a lábak, amitől már csak egy lépésre van az, hogy rövidebbnek is látszódjanak.

A legegyszerűbb módja az alaknyújtó trükközésnek, a testszínű cipők viselete. Legyen az pántos vagy fedett orrú, a lényeg, hogy egyezzen a bőr színével, így nincs se töréspont, se kontraszt. Továbbá a hegyes orrú lábbelik is kedvezően mutatnak, mert keskenyítik a lábfejeket.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés