Bár roppant széles a farmernadrágok idei kínálata, nem tagadhatjuk, hogy a felívelő trendek között főként a bővebb, lezserebb szabások futnak, ám ebben a kategóriában is akadnak előnyös fazonok.

hirdetés

A farmerdivat idén a lazább stílusra fókuszál, máris megjelentek a választékban a 2023-as trendekhez igazodó oldalzsebes, sátorfazonú és a földet súroló, rogyott szárú megoldások, melyek többsége úgymond elnyeli a nőies, csinos vonalakat. Ám az alakromboló, vagány szabások mellett bőven akadnak előnyös farmernadrágok, csupán ki kell szemezgetni őket a sokrétű felhozatalból.

Mivel az sem feltétlenül tesz jót az alaknak, ha a nadrág vonalvezetése szorosan rátapad a lábakra és szinte minden porcikát kirajzol, olyan klasszikus darabokra éleztük ki a szemünket, amelyek csodásan formálják a sziluettet. Nem ellenségei a nőies alaknak, pont ellenkezőleg, szépen hangsúlyozzák a csípő és a popsi ívét, és a bővebb szárak ellenére sem nyomják össze az alakot.

Előnyös farmernadrágok árakkal: divatos fazonok 10 ezer forint alatt

Mindenkinek más típusú farmernadrágok állnak jól, hiszen főként az egyéni testarányokon múlik, hogy melyik fazon igazán előnyös. Ugyanakkor olyan részletek is beleszólhatnak a választásba, mint a szín és a koptatás vagy a zsebek kialakítása, ami optikailag formálhatja az alakot.

 

Ám az általánosságban elmondható, hogy a magas derékszabás optikailag nyújtja a lábak hosszát és szépen tagolja, karcsúsítja a törzset, az egyenes vonalú nadrágszár alaknyújtó hatással bír, míg a fenék és csípő vonalánál kerekített mamafarmer kihangsúlyozza a nőies formákat.

A trapézfazon nem mindig szerencsés, mert vastagabbnak mutathatja a combokat, viszont egy enyhén bővülő szárú nadrág, amely felül sem tapad rá nagyon a vonalakra, kifejezetten nőies összképet teremthet.

Ugyanez mondható el a szintén divatos A vonalú megoldásokról, meg kell találni az egyensúlyt a szárak szélességét illetően. A finoman szélesedő szabások alacsony termet és rövid lábak esetén is szóba jöhetnek, ennek alapján válogattunk össze hat igazán csinos, nőies fazonkialakítást, ami toplistás a tavaszi trendekben.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés