Tény, hogy a nőknek csak kevés százaléka rendelkezik hosszú lábakkal, ezért azt gondolhatnánk, hogy a ruhakínálat a többséghez igazodik. Ám megesik, hogy csak ritkán akadnak a kezünkbe rövid lábakra szabott, előnyös nadrágok, pedig minden szezonban fellelhető egy-két fazon, ami nem szélesíti a sziluettet, és az alacsony termetűek számára éppúgy ideális.

hirdetés

A láb hosszúságát illetően nem csak a magasság számít, a testarányok legalább annyira mérvadóak. Éppen ezért, a teljes alakot figyelembe kell venni a nadrág kiválasztásakor. A csípő szélessége ugyanis, optikailag elvesz a lábak hosszából, így akinél hangsúlyosabb ez a terület, egész más fazonban fog jól mutatni, mint mondjuk egy hasonlóan alacsony, de vékonyabb alkat.

Nincs tehát egyetemes szabály arra, hogy mely nadrágok a legoptimálisabbak rövid lábakra, viszont a videóban bemutatott, előnyös fazonok sokak számára kiindulópontot jelenthetnek. A szárak szélességét, a derékszabás magasságát, valamint a megfelelő szárhosszt variálva, a legtöbb alkat megtalálhatja a hozzá passzoló nadrágtípust.

Előnyös nadrágok alacsony termetű nőknek, rövid lábakra

A videó készítője apró, filigrán alkat, aki jól ismeri azt a problémát, milyen elveszni egy divatos nadrágban. Az évek során kitapasztalta, mely fazonsajátosságokra kell odafigyelnie, hogy ne tűnjön el az alakja a bővebb szárú megoldásokban sem, ugyanakkor megvalósuljon az optikai lábhosszító hatás.

Bokanadrág

Többféle szárhosszt takarhat a bokanadrág: van olyan is, ami egész pontosan a bokacsontig ér, illetve olyan, ami láttatni engedi a teljes bokát. Az sem mindegy, milyen a fazonkialakítás! Az előbbi verzió ugyanis lenge, egyenes szárú szabással kombinálva szélesíti a sziluettet, ezáltal még rövidebbnek mutatja a lábakat. Az utóbbi viszont csak karcsú, csinos boka esetén mutat előnyösen, magas sarkú, vagy keskenyedő orrú cipővel kombinálva.

A felül buggyos, lefelé szűkülő nadrágfazonok nem előnyösek az alacsony termetű nők számára. Túlságosan összenyomják a lábakat! Kép: Getty Images.

Lezser fazon

Az egyenes szárú, magas derekú, a csípő-has tájékán kis anyagtöbblettel rendelkező nadrágok optikailag hosszítják a lábakat, amennyiben nem takarják el teljesen a lábfejet. Ám ennek a fazonnak a répaszabású verziója már inkább ellened dolgozik, mint érted. A lezser, buggyos üleprész a lefelé szűkülő szárakkal sokat elvesz a virgácsok hosszából.

Kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Paperbag típusú derékkialakítás

A magasított derékrész nyújtja az alsótestet, illetve jótékonyan leplezi kis hasdomborulatot, de nem minden esetben. A húzott derekú paperbag nadrágok közül olyan fazonokat keress, melyek esetében a ráncolt derékpassz nem ér fel a lengőbordádig. Ha túlságosan megrövidíti a felsőtest vonalát, amorffá teszi az alakodat, és nagyobb hangsúly kerül a csípődre.

A legideálisabb, ha minél letisztultabb a nadrágfazon, kevés anyagtöbblettel. A deréktájon elhelyezett szűkítő varrások szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy érvényesüljön az alaknyújtó hatás. A kis pocak sem lesz szembetűnő, amennyiben az öv vagy megkötő beleolvad a nadrág színébe, és nem ugrik ki feltűnően az összképből.

Szivarnadrág

A test vonalát követő, bokavillantó szivarnadrágok hosszabbnak mutatják a lábakat, különösen keskeny orrú, magas sarkú cipővel kombinálva. A testszínű, nude topánok csalafintán nyújtják az alakot, de például a bokacsizmák lábrövidítő hatását azzal is ellensúlyozhatod, ha a lábbeli színe szinte egybeolvad a nadrágéval.

Kép: Getty Images.

Nem trapéz, nem is sátorfazon: valahol a kettő között

A lefelé szélesedő szárakban nem feltétlenül tűnnek el a rövid lábak, csupán a megfelelő fazonkialakításra kell ráakadni. A felül tapadós, térdtől bővülő trapézszabás csak nagyon keveseknek áll jól, viszont ugyanennek egy átmeneti, enyhébb verziója az alacsony termetűek legjobb barátja lehet. A videóban láthatod, milyen nagyszerűen mutat rövid lábakon!

A lenge sátorfazonokban az apró termetű nők szinte elvesznek, azonban nem minden bő szabású nadrág tiltólistás. Ki kell tapasztalni a szárak hosszát és szélességét, mert nagyon alkatfüggő, kinek melyik az ideális. A videó készítője a lábfejet szabadon hagyó, enyhén bővülő nadrágtípusokat kedveli, mert úgy tapasztalta, jól passzolnak a magas sarkú cipőkhöz, és nem szélesítik az alakját.

A sziluett tehát nagyon nem mindegy, egy-egy nadrágfazonból érdemes többféle verziót felpróbálni. Nem csak a rövid lábakat, hanem a testalkat egyéb adottságait is ajánlott figyelembe venni.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés