2023 sokféle izgalmas, különleges trenddel rukkolt elő, ám az újdonságok megjelenésével néhány fazontól és sikkes ruhadarabtól bizony búcsúzni kell. Ezek a divattrendek a múlt homályába vesznek idén.

hirdetés

Divattrendek, melyektől búcsúzunk 2023-ban

A divat évről évre változik, ami tavaly még elképesztően trendinek számított, idén már lehet, hogy csúnyán lecsúszik a toplisták éléről. Azt mindig elmondjuk, hogy nem feltétlenül kell mindenben az aktuális trendeket követni. Minden alkaton más fazon mutat igazán jól, ráadásul az is rengeteget számít, hogy ki miben érzi jól magát. A sikkes megjelenés nem csak azon múlik, hogy divatos holmikat visel valaki, vagy sem, az összképet leginkább az határozza meg, hogy milyen az illető kisugárzása és kiállása az adott szettben.

Ennek ellenére érdemes szemezgetni az újonnan érkező trendek közül. Az idei év számos újdonsággal szolgál, egy gardróbfrissítés pedig nem csupán a külsőnek tesz jót, a lélek éppúgy hálás érte. Ugyanez igaz lehet az elavult holmikra is. Lehet, hogy valaki foggal-körömmel ragaszkodik egy adott darabhoz vagy fazonhoz, ám időnként célszerű búcsút inteni a berögződéseknek, s kipróbálni egy-egy frissítő divatújdonságot.

A galériában megtekintheted, hogy melyek azok a trendek, amik a múlt homályába vesznek idén.

 

Ahogy újabb és újabb izgalmas trendek kopogtattak az ajtón 2023 elérkeztével, úgy több fazonkialakításnak és ruhadarabnak kell búcsút intenünk. Vannak olyanok, amelyek igencsak megosztják a divat szerelmeseit, sokan nem szívesen száműzik őket a gardrób mélyére. Ilyen például a szűk szárú farmerek trendje is, amely idén abszolút kiszorul a divat peremére. Már tavaly, illetve tavalyelőtt is érzékelni lehetett, hogy az utcai divat egyre inkább a laza szabás felé húz, ám most jött el az az idő, amikor végleg – a trendek körforgását ismerve inkább csak huzamosabb időszakra – búcsút intünk a tapadós, leggingsszerű farmernadrágoknak.

Ám az a tény, hogy egy adott fazon kiment a divatból, nem egyenlő azzal, hogy meg is kell szabadulni a kedvenc ruhadarabtól. Csupán a szekrényben kell pihentetni mindaddig, amíg vissza nem tér a mindennapjainkba. Manapság tombol a retró láz, sokan pedig fogják a fejüket, hogy a hetvenes, illetve nyolcvanas években viselt holmikat nem tartották meg. Éppen ezért célszerű eltenni a még jó állapotú, kényelmes és kedvelt ruhadarabokat, pár év múlva valószínűleg ismét divatossá válnak.

Kiemelt kép: Raimonda Kulikauskiene/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés