Ez az izzasztó alakformáló gyakorlatsor célzottan a popsi és a láb izomzatát dolgozza meg. Látványos eredményt érhetsz el vele, ha rendszeresen csinálod!

hirdetés

A popsi formája és a lábak alakja abszolút genetikai adottság, azonban bizonyos mértékig mindkét terület formálható, csak egy jól kiválasztott edzés kell hozzá. Mondhatjuk, hogy kritikus tájéknak számítanak a nők esetében, sokan szeretnének vékony, hosszú lábakat és kerek feneket, azonban tény, hogy a látványos eredményért keményen kell dolgozni. Sajnos a lábizmok és a fenékizomzat is viszonylag nehezen formálható, ám a megfelelő gyakorlatokkal nem lehetetlen elérni a kitűzött célt.

Ahhoz, hogy tónusosabb, karcsúbb és feszesebb legyen az alak, elsőként a felesleges, lerakódott zsírréteget kell ledolgozni, amihez mindenképpen kardióedzésre, vagy intervallumos tréningre van szükség. Azonban amikor beindul a fogyás és eltűnnek a zsírpárnák, sokan megkapják azt a reakciót, hogy „jaj, de lapos lett a feneked, most már ne fogyj többet”. Bizony-bizony a súlyvesztés és a kemény kardiózás nem területspecifikus, így aki rendszeresen eljár futni, vagy kétnaponta beiktatja a napirendjébe a HIIT-tornákat, garantáltan megtapasztalja, hogy a fogyás mindenhol nyomot hagy a testén.

 

Ez az alakformáló gyakorlatsor a kerek popsi és a karcsú lábak titka

Ezzel a gyakorlatsorral szépen megemelheted a popsi izomzatát, de abban is segít, hogy a lábaid tónusosak és feszesek legyenek. Mindössze 15 percet vesz igénybe, és remek kiegészítése a zsírégetést megcélzó edzéseknek.

 

Sokan attól tartanak, hogy az izomerősítő és feszesítő gyakorlatok sokkal szélesebbnek láttatják majd az alakot hosszú távon, semmint karcsúbbá tennék a sziluettet. Tény, hogy a keményen tolt testépítő súlyzós edzések, izomnövekedést támogató étrenddel kiegészítve látványosan tónusozhatják a test vonalait, azonban az otthon végezhető, saját testsúlyos edzések egészen más kategóriát képviselnek az erősítésben. A fenékizmok megemelése és kidolgozása abszolút a nőies vonalak hangsúlyozását segíti, míg a lábak feszesítése hozzájárul a karcsúbb eredményhez.

Nem csupán akkor szükséges időt szánni a popsi és a lábak formálására, ha nagyobb mértékű súlyvesztés történt. Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód, illetve az idő múlása éppúgy nyomot hagy az említett területeken. A bőr szép lassan megereszkedik, a kötőszövetek gyengülnek, ami látványos tónusvesztést eredményez. Egy-egy pár perces edzés természetesen nem elegendő ahhoz, hogy az ember lánya megőrizze topformáját. Ám a rendszeresen végzett lokális gyakorlatsor, valamint a kitartó munka minden esetben meghozza a gyümölcsét.

Ahhoz, hogy valóban látványos legyen az átalakulás, nem csupán az edzés beiktatására van szükség. Az étrend átalakítása legalább annyira fontos, mint maga a torna. Célszerű egészséges, rostban, fehérjében és vitaminokban gazdag ételeket fogyasztani, illetve fokozottan figyelni kell a szénhidrátbevitelre is.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés