A mindennapokban szinte alig kap terhelést a hasfal, különösen, ha ülőmunkát végez az ember. Ezért nem árt több figyelmet szentelni ennek a testterületnek, pláne, ha valaki fogyni vagy feszesedni szeretne. Ez a hasizom-erősítő edzés változatos gyakorlatokkal segít ledolgozni a pocakot.

hirdetés

A renyhe hasizom azon túl, hogy esztétikailag zavaró, az emésztés romlásához, derékfájdalomhoz, és hasi hízáshoz vezethet. Ha az izmok eltunyulnak, lassul a zsíranyagcsere, illetve a bőr sem kap megfelelő alátámasztást az adott területen, így sokkal hamarabb megereszkedik.

Kevés mozgás mellett a hasfal nem tölti be támasztó funkcióját, sőt, a gyenge izomzat a bélmozgásra is hatást gyakorol. Mindezeken felül, nagyon önbizalom-romboló tud lenni a habpuha, kidomborodó has, mely a normál testalkatúaknak úgyszintén problémát jelenthet.

30 perc hasizom-erősítő edzés

A hasizmokat sokféleképpen, akár álló, vagy térdeplő testhelyzetben is megdolgoztathatod, a változatos edzésnek köszönhetően pedig más testtájak éppúgy erősödnek. A lényeg, hogy nyújtó és préselő gyakorlatok egyaránt szerepeljenek a repertoárban, hiszen elsősorban ezek nyújtanak célzott terhelést.

 

Persze, a lapos, hurkamentes, feszes has eléréséhez ez még édes kevés, ugyanis zsírszegény, rostban gazdag, egészséges étrend, valamint megfelelő folyadékbevitel és rendszeres testmozgás nélkül nem fog menni. Ez a gyakorlatsor még tovább pörgeti az anyagcserét azáltal, hogy tónusosabbá teszi a hasizmokat, de önmagában nem sokat ér. Figyelj az étkezésedre, és amikor csak teheted, mozgasd át magad, ha lapos hasat szeretnél!

Kiemlt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés