A lapos has eléréséhez elsősorban zsírégető edzésre van szükség, de itt nem áll meg a folyamat. A feszesítő gyakorlatsorok elengedhetetlenek ahhoz, hogy az eredmény ne csak látványos, hanem tartós is legyen. Ez a hasfalra fókuszáló pilates gyönyörűen tónusozza a kritikus területet, ám amellett, hogy összefogja az elmászó kontúrokat, segít megakadályozni a hasi zsírpárnák kialakulását. Ehhez nyilván, nem elég egyszer elvégezni, a legjobb, ha rendszeressé teszed, egészséges táplálkozással megtámogatva. Nyárra biztos, hogy megmutatkozik a hatása!

hirdetés

A tavasz közeledtével beindul a pánik, a merészebbek még a tavalyi fürdőruhájukat is felpróbálják, hogy jobban felmérhessék, mennyire bánt el az alakjukkal a téli punnyadás. Az ülőmunka és a mozgásszegény életmód hatása elsősorban a has, a fenék és a comb területein mutatkozik meg, de az izmok karbantartása nélkül a hasfal engedi el magát a legkönnyebben. Ahhoz, hogy formába hozd ezt a területet, minimum három feltételnek teljesülnie kell: a rostban gazdag, egészséges étrend, az intenzív, pulzusnövelő edzés, valamint a feszesítő torna triója nélkül csak kevésbé tartós részeredményekre számíthatsz.

 

Miért fontos kétfajta edzésterv? Az intervallumos tornákkal például akár nagyobb súlyfeleslegtől is meg lehet szabadulni, ám az izmok hangsúlyozása, illetve a tónusos formák más technikával érhetők el. A feszesítés kissé statikusabb, lassabb, de épp elég izommunkát szolgáltat. Az efféle alakformáló edzések kerületcsökkentő hatással bírnak, vagyis centikben mérhető eredményt garantálnak azzal, hogy nem hagyják szétfolyni a kontúrokat.

A felpuhult, kiálló pocakról elsősorban a zsírfelesleget kell ledolgozni, majd utána jöhet a tónusozás, melynek következtében karcsúbb lesz a sziluett. Ráadásul minél több izom fejlődik, annál kevesebb zsír rakódik le, tehát a feszesítő izommunka sohasem időpocsékolás. Kivéve akkor persze, ha a rossz étkezési szokások nem változnak, és mellőzve vannak a dinamikus mozgásformák.

A lapos has kulcsa a rendszeres pilates: de nem mindegy, milyen!

A legtöbbeknek a pilates típusú tornákról a relaxálás, a mentális megnyugvás ugrik be elsőként, és nem a szuper feszes, lapos has. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen mértékű izommunka jár ezzel az egyébként valóban lélekemelő tornával. Egy változatos pilates gyakorlatsor tökéletes kiegészítője az aerob mozgásformáknak, így a súlyvesztés mellett az izmok formálása egyaránt fókuszba kerül.

A pilates úgy járul hozzá az izomzat esztétikus kidolgozásához, hogy az erősítő, valamint nyújtó gyakorlatokat variálja. Alapvetően a törzsizomzat erősítése a cél, valamint a tartás javítása, ám ennek „mellékhatásaként” a test sokkal tónusosabbá, feszesebbé válik. A has laposabb lesz a rendszeres gyakorlásnak köszönhetően, hiszen nem csupán az egyenes hasizom kerül alapos megdolgoztatásra, a külső és belső ferde izmok éppúgy aktívan részt vesznek az edzésben. Ez karcsú, szálkás alakot eredményez hosszú távon.

 

Ráadásul a pilates a mély izmokat ugyancsak átmozgatja, aminek köszönhetően az ellustult anyagcsere is fellendül. Nem csupán a salakanyagok távozása járul hozzá a sikeres fogyáshoz, a kidolgozott izomzatnak köszönhetően a pluszkilók nehezebben rakódnak majd a kényes területre. Ebből adódóan tehát a már elért eredmény könnyebben megtartható lesz, nem következik be jojóeffektus.

Nem kockás hasat eredményez, csupán feszesít és tónusossá formálja a területet. A pilatesgyakorlatoktól senki nem lesz fitneszmodell, mégis nőies, vonzó külsőt varázsol. Mivel az erősítő, valamint nyújtó gyakorlatokat egyaránt lassan, precízen kell elvégezni, teljesen más hatást gyakorol az izomzatra, mint a pörgős, pattogós tornák. Épp ezért tökéletes kiegészítője a profi edzéstervnek, a lapos has pedig könnyedén elérhető általa.

 

A tökéletes eredmény eléréséhez ez a gyakorlatsor csupán kiegészítés, ha a súlyvesztés éppúgy a hosszú távú célok között szerepel, mindenképp érdemes egy dinamikus mozgásformával kombinálni a pilatest. A rendszeres mozgás már önmagában fél siker, azonban jelentős figyelmet kell fordítani az átgondolt, egészséges étkezésre is.

Ezzel a 25 perces hasizom-erősítő pilatesszel látványos eredmény érhető el, rendszeres gyakorlása szexi, tónusos, lapos hasat ígér. Hivatásos táncostól lesheted el a szuper feladatkombinációkat, melyek tökéletesek a hasfal karbantartására.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés