Ha valaki rövid időn belül szeretne látványos eredményt elérni az alakformálásban és előnyben részesíti az intenzív testmozgást, akkor a pilates a legjobb választás. Egy nap legfeljebb tíz percet rászánva, nagyon hatásosan erősíti az izmokat, miközben tónusossá teszi a testet.

A pilates minden izmot átmozgat

A pilates egy arányosan és intenzíven váltakozó mozgáskoordinációkra épülő mozgásforma, ami az egész testet átmozgatja. Jótékonyan hat a hát- és gerincproblémákra, javítja az állóképességet és különösen a hastájéki úszógumik ellen vethető be eredményesen.

Az alábbi videóban látható tíz perces edzés célja nem kevesebb, mint a test erősítése és a hasizmok fejlesztése. A gyakorlatok főként lábemelésekből állnak, amik nagyon alaposan megmozgatják a hasizmokat. Az biztos, hogy ezzel az edzéstervvel garantált a kockahas, amennyiben rendszeresen beépíted a napi rutinodba. Szerencsére ez a torna csak tíz perc, így ha igazán elszánt vagy, ezt könnyen kivitelezheted.

A pilates nemcsak testileg, de szellemileg is frissítő, amit egyenletes légzéssel tudsz elérni. Érdemes tehát erre is figyelni, amire talán nem mindig lesz könnyű koncentrálni, de az eredmény, amit elérhetsz vele, megéri.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés