Az erősítő, feszesítő hasizomtorna elengedhetetlen része az edzésprogramnak. Bár lokális zsírégetés nincs, a gyakorlatok mégis segítenek megszabadulni a párnás hastól. Más edzésformával kombinálva a mozdulatsorok hozzájárulnak a plusz kilók megmoccanásához.

hirdetés

A hasra lerakódó zsír igazán makacs, és nem tűnik el magától. Elengedhetetlen a rostban gazdag, izomnövekedést segítő étrend, valamint a rendszeres mozgás szintén része a folyamatnak. A kardió típusú mozgással faraghatóak le a legkönnyebben a plusz kilók, a futás, az úszás, a biciklizés vagy az intervallumos edzés felpörgetik a szervezetet, zsírégető tartományba kerül a pulzus, így a test elkezdi felhasználni a tartalékait.

A kardió edzés mellett a lokális, feszesítő gyakorlatoknak is szükséges bekerülniük az edzéstervbe, hiszen ezek növelik az izmok munkáját, a gyakrabban terhelt, erősebb izomzat sokkal több energiát használ fel. Bár önmagában a tónusozás nem sokat ér, pulzuspörgető edzéssorokkal kiegészítve már igazán látványos eredményeket lehet vele elérni.

A renyhe hasizom az emésztést is negatívan befolyásolja, lassítja az anyagcserét, így sokkal könnyebben lerakódik a felesleg a hasi tájékon. Kevés mozgás esetén a gyenge hasfal nem nyújt kellő megtámasztást a gerincoszlopnak, ami később gerincfájdalomhoz vezethet. Mivel a mindennapokban ritkán kap terhelést ez a terület, ezért kiállhat, kidomborodhat az apró pocak, ez pedig sokszor a vékony nőket is érinti.

Erősítő edzés, amitől hamarabb eltűnik a kiálló pocak

A feszesítő hasizomtorna lényege a ritkán igénybe vett izomzat feszesítése, tónusozása. A feladatok önmagukban nem annyira nehezek, ám ez nem jelenti azt, hogy egyszerűek lennének, sőt! A gyakorlatok rendesen megdolgoztatják az érintett területet, a plusz elemeknek köszönhetően pedig igazán hatékonnyá válnak.

 

Az edzés elsőre erősnek tűnhet, ám egyes gyakorlatokat könnyített formában is végrehajthatsz, így az edzettségi szintedhez igazíthatod a tornát. A változatos feladatok szépen formálják, erősítik az egész hasfalat, egyik izomcsoport sem marad ki a mókából. Bizonyos elemeknél egyaránt dolgoznak a kar, illetve a fenék izmai. A dinamikus váltakozásnak köszönhetően a 10 perces torna igazán intenzív, munkára ösztönzi az izmokat, és elősegítik a súlyvesztést.

A rendszerességről természetesen nem szabad elfeledkezni, hiszen önmagában a feszesítő, villámedzés nem sokat ér. A felesleges kilóktól rendszeres mozgással, kalóriadeficittel és megfelelő folyadékbevitellel lehet a legkönnyebben megszabadulni. A kardió mellett az egyes testtájakra irányuló célzott edzés nagyban elősegíti a folyamatot, hiszen fejlődik az izomzat, és sokkal több energiát használ fel a szervezet a mozgás során.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés