A kontúrfeszesítés nem egyenlő a zsírégetéssel, de nagyban segíti az alakformálás folyamatát. Míg a kardió, aerob és magas intenzitású intervallumos mozgásformáknak az elsődleges célja az, hogy a súlytöbblet leapadjon, a pár perces tónusozó edzések másféle formában segítik elő a karcsú vonalakat. Az izmok stimulálásával a megcélzott terület feszesebb, határozottabb körvonalat kap, ezáltal létrejön a kerületcsökkenés. Már napi 5 perces tónusozó gyakorlatsorral szép eredményeket érhetsz el, ha feszesebb derékívet szeretnél. Ám fontos, hogy ne csak a derékkarcsúsító edzés szerepeljen a mozgásprogramodban, hanem támogasd meg a fogyást intenzívebb, zsírégető sportokkal.

hirdetés

Egy-két kiló felkapása nem mindig látványos dolog, előfordul, hogy a külső szemlélő észre sem veszi rajtunk a különbséget. Legtöbbször akkor ébredünk rá, hogy vastagabb lett a derekunk, amikor alig ér össze rajta a magasított fazonú nadrág. Sőt, az ív nélküli, fatörzstípusú derékvonal akkor is kialakulhat, ha az ember egy grammot sem hízik. A mozgásszegény időszakokban ugyanis sokszor átrendeződik a test, a legeltunyultabb testtájakon pedig felpuhul a kontúr. A bőr elnyúlik, a zsírrétegek egyenetlenné válnak és itt-ott jobban kidomborodnak, emiatt leüléskor redők képződnek, vagy puklikat szorít fel a nadrág.

 

Mindez annak köszönhető, hogy az izmok fejletlenek, és nem adnak megfelelő alátámasztást a kontúrnak. Minél kisebb az izomtömeg, annál nehézkesebben döcög az anyagcsere is. A zsírszövet energiafelhasználása jóval kisebb, mint az izmoké, amelyek aktív állapotukban hozzájárulnak a hatékonyabb kalóriaégetéshez. Ha csak kardiózol, és nem szánsz időt az erősítésre, sokkal könnyebben visszaugorhat rád a lesuttyant felesleg, mert egész egyszerűen letornázod magadról az izmokat, amitől belassul az anyagcsere. Ezért olykor az erősítő gyakorlatsorokra is érdemes időt szánni, különösen a kritikus területeken.

Ahhoz, hogy szépen karcsúsodjon a derék, muszáj a hasfalat is edzeni. A laposabb has miatt jóval kisebb lesz a körfogat. Érdemes ezeket a területeket egyszerre megdolgoztatni, hiszen a tónusosabb izmok hozzájárulnak ahhoz, hogy keskenyebb legyen a derékkerület. Napi öt percnyi izommunka viccesen hangzik elsőre, de nem mindegy, milyen felépítésű feladatsort végzel ennyi idő alatt.

Lilly Sabri évek óta otthonosan mozog az alakformálás, az egészséges táplálkozás és a testedzések világában, szaktudásáról pedig sokat elárul a szépen kidolgozott, feszes, karcsú alakja. Nincsenek férfias izmai, pedig naponta erősít, mégsem vaskos a dereka, combja. Sokan attól félnek, hogy az izomfejlesztés következtében még vastagabbak lesznek a karcsúsítani kívánt testterületek.

Megfelelő étrenddel és edzésprogrammal azonban ez nem következik be. A lapos has felé tett első lépés a konyhában kezdődik, emellett az intenzív testmozgás is fontos, ami feltornássza pulzust, és beindítja a zsírégetést. Csupán ezekkel együtt érvényesülhet jól az alakformáló, erősítő, karcsúsító edzés.

Gyors és hatásos derékkarcsúsító edzés

Ezzel a gyakorlatsorral tökéletesítheted az alakodat. Ha zavar az a kis pukli a derekadon, rendszeres, célzott edzéssel akár két hét alatt ledolgozhatod onnan. Az alhas formázása több kitartást igényel majd, mert az oda rakódott párnácskák általában makacsabb fajták. Mindenképp vess be valamilyen dinamikus, zsírégető mozgásformát is, hogy hatékonyabb legyen a derékkarcsúsító alakformálás.

 

A videóban körülbelül percenként váltakoznak a gyakorlatok. Ezek időnként intenzívebb, illetve kímélőbb formában is bemutatásra kerülnek. Az edzéshez mindössze egy jógaszivacsra lesz szükséged, ugyanis szinte a teljes feladatsort fekvő és ülő pozícióban kell elvégezni.

A mozgás mellett a fokozott folyadékpótlásra is érdemes odafigyelni. Ha ugyanis dehidratáltá válik a szervezet, akkor az emésztés lelassul és a méreganyagok is lassabban ürülnek a szervezetből, ami csökkenti az edzésekhez javasolt diéta hatékonyságát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés