A sokak által integetőhájnak nevezett lötyögő bőrréteg az idő múlásával szinte mindenkinél jelentkezik, de nagyobb mértékű fogyás vagy testsúlyingadozás miatt éppúgy veszít a feszességéből ez a kritikus terület. A lógó felkar ellen érdemes minél hamarabb fellépni, hiszen szemmel látható változás csak hosszas, kitartó munkával érhető el.

hirdetés

Bár a legtöbben, ha alakformáló tréningbe kezdenek, leginkább hasizomra, fenékre és combra edzenek, nem szabad elfelejteni a karok területét sem. Bármilyen furcsán hangzik, legalább annyira érzékeny a testsúly változásaira, valamint az idő múlására, vagyis könnyedén lötyögővé, tónustalanná, puhává válhat. Ahhoz, hogy látványos legyen a változás, mindenképpen célzott, a felkart formáló és feszesítő tornára van szükség, valamint kellő kitartásra.

Ezt a mindössze 15 perces edzést akár minden egyes nap elvégezheted, de a már megszokott testmozgási rutinba is beillesztheted. Nincs szükség hozzá súlyzóra, mégis hatékonyan küzd az integetőháj megjelenése és a bőr további megereszkedése ellen.

 

Még időben érdemes fellépni a lógó, lötyögő felkar ellen

Sajnos idővel sokan találkoznak az integetőháj jelenségével, amikor a karok megemelésével a bőrréteg csakúgy leereszkedik, és kicsit sem esztétikusan lötyögni kezd. A kor előrehaladtával szépen lassan csökken a kollagéntermelés, a folyamat belassul, így a feszességet és rugalmasságot kölcsönző fehérje hiányában a kontúrok látványosan elmásznak a helyükről, ez pedig a felkar területét is érinti.

Az igazság az, hogy nem csupán az öregedés miatt alakulhat ki a lógó felkar problémája, akár már egészen fiatalon beköszönhet a nemkívánatos denevérszárny. Leginkább azoknál a nőknél jellemző, akik korábban nem fektetettek különösebb hangsúlyt a vázizomzatuk kidolgozására, nemigen éltek sportos életet.

Ez egészen fiatal korban éppúgy megjelenhet, mint az öregedés folyamataként észlelhető kontúrvesztés alkalmával. Nagyobb súlyingadozásnál a renyhe izmok aligha tartják meg a feleslegessé vált bőrréteget, így garantáltan plöttyedtté válik a testtájék.

 

Sokan plasztikai sebészhez fordulnak segítségért, ám mielőtt bárkit elöntene a pánik, van egy jó hírünk. Otthoni, rendszeres, fókuszált gyakorlatokkal igenis lehet tenni a megereszkedett, lógó felkar ellen. Legalább hetente háromszor érdemes elvégezni a célzott feladatokat, így idővel láthatóan rugalmasabbá válnak a karok, erősödnek az izmok.

A látványos eredményhez nem elegendő csupán feszesítő, karizomzatot erősítő gyakorlatokat végezni. A megereszkedés oka sokszor a felgyülemlett zsírréteg, amelyet csak dinamikus testmozgással, például kardióval lehet ledolgozni az érintett területről. Mindemellett az étrendre, valamint a megfelelő mértékű folyadék- és vitaminbevitelre is nagyobb fókuszt kell helyezni.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés