Ez a mellfeszesítő edzés látványosan javít a keblek tartásán, és nem kellenek hozzá extra kondigépek. Otthon is meg tudod csinálni.

hirdetés

A mellek tartását számos dolog befolyásolja. A genetika mellett a gyors súlyvesztés, az öregedés, valamint az életmód egyaránt beleszól abba, hogy a kelblek mikor kezdenek el megereszkedni és mennyire feszesek. Ha valakinek problémája van az adott területtel, általában plasztikai sebészhez fordul, aki szép formát és tartást ad a lógó melleknek. Noha a kosárméret növelésére még a legtutibb gyakorlatok sem alkalmasak, egy jól átgondolt és felépített mellfeszesítő edzés sokat javíthat a keblek tartásán.

Mellfeszesítő edzés otthon

Az otthoni vagy akár konditermi edzések során a mell területe gyakran kimarad a sorból. Sokan kizárólag a fogyásra koncentrálnak, akik pedig erősítő gyakorlatokat alkalmaznak, többnyire a fenék, a comb és a has területére fókuszálnak. Márpedig a keblek megereszkedését nem csupán az idő múlása és a genetika okozhatja, az életmód ugyanúgy beleszól a folyamatba. A hétköznapok során azok az izomcsoportok, amelyek a mell tartásáért felelnek, csak ritkán kerülnek terhelés alá. Célzott gyakorlatok nélkül tehát a tartóizomzat ellustul és elernyed, ennek következtében pedig a cicik egyre inkább elkezdenek megereszkedni.

A mellizom megdolgoztatása azonban lassíthatja a folyamatot, még ha megállítani nem is tudja azt. Bár tény, hogy a kosárméret növelésére tényleg csak a plasztikai sebészek alkalmasak, ezekkel a gyakorlatokkal szépen lehet javítani a keblek tartásán. A súlyoktól semmiképp nem kell megriadni, a kézi súlyzóktól senki sem válik vaskos izomkolosszussá! Ha nincs félkilós vagy egykilós súlyzód, egy-egy vizes flakonnal is helyettesítheted őket.

 

Ha mellemelő, mellfeszesítő tornáról van szó, szinte mindenki az edzőtermi gépekre asszociál. Nem feltétlenül kell hatalmas súlyokkal terhelni az izomrostokat. Egy otthoni, saját testsúlyos vagy kis súlyokkal történő edzés bőven elegendő ahhoz, hogy formában tartsa a területet. Mivel a kebleket tartó izomzat egyébként sem kerül különösebben megmozgatásra a hétköznapok során, egy célzott gyakorlatokból álló tornával már látványos eredmény érhető el.

Fontos, hogy a mellek az idő múlásával mindenképpen megereszkednek, vagy veszítenek teltségükből. A rendszeres, célzott edzésekkel csupán lassítani lehet a folyamatot, megállítani nem. Ahogy csökken a kollagén szintje, lazulnak a kötőszövetek, ezáltal pedig a keblek éppúgy veszítenek feszes tartásukból. A gyakorlatok segítségével a megereszkedés időpontja kitolható, illetve lassítható maga az átalakulás, ám az idővel még a legprofibb edzés sem tud harcba szállni.

Bár alapvetően az egészséges étkezéssel kapcsolatban a legtöbben inkább a hasi hurkák csökkentésére gondolnak, a mellkörnyéki területen éppúgy kialakulhatnak puklik a felgyülemlett zsírréteg miatt, különösen a hónalj irányában, amit a melltartó pántja még ki is hangsúlyoz azáltal, ha bevág. Mindenképpen érdemes kiegyensúlyozott, tápanyagokban és fehérjében gazdag összetevőkből álló étrendet összeállítani, hogy a rendszeres mozgásnak látszata is legyen. Az egyik pillér nincs meg a másik nélkül, tornázás ide vagy oda, szénhidrátban és hozzáadott cukorban gazdag ételek fogyasztása esetén még a legkeményebb gyakorlatok sem tesznek csodát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés