Nem baj, ha nincs otthon kézi súlyzó, két palack ásványvízzel is helyettesítheted. Az elhanyagolt felkar hamar felpuhul, és sajnos hajlamos a megereszkedésre, ezért érdemes minden nap megdolgoztatni, erősíteni az izmait, hogy ne tunyuljon el! Így eddz egyszerűen a lógó felkar ellen!

hirdetés

A kevés testmozgás az egész szervezetre negatív hatással van, lassítja az anyagcserét, gyengíti az immunrendszer működését, rontja a vérkeringést és a közérzetet, ugyanakkor tésztaszerű bőrképet eredményezhet.

A bőrmegereszkedés szempontjából a felkar éppúgy kritikus területnek számít, mint a comb és fenék, és tévedés azt gondolni, hogy a lógó integetőizom kialakulása csak az idősebb korosztályt fenyegeti.

Erősítő edzés otthon, lógó felkar ellen

Tény, hogy bizonyos kor felett könnyebben meglottyad ez a testrész, ám megfelelő izomzat híján idejekorán megadhatja magát a gravitációnak.

Nem kell testépítőket megszégyenítő tricepszet kidolgozni ahhoz, hogy tónusos és feszes legyen a felkar, de a kívánt eredményért érdemes minden nap megdolgozni picit. Ha a felesleges zsírrétegtől szeretnél megszabadulni, kombináld ezt a könnyű edzést kardió jellegű gyakorlatokkal úgy, hogy egyik nap karnapot tartasz, másik nap aerob vagy intervallumos edzést végzel, és külön napot szentelsz az egész testet formáló feszesítő, erősítő feladatoknak.

 

Amennyiben nincs kézi súlyzó otthon, helyettesítsd két palack ásványvízzel. Lehet másfél vagy kétliteres, a lényeg, hogy jó fogása legyen a flakonnak, és kényelmesen átérje a markod. Ha csúszkál a kezedben, vagy erőlteti a csuklód, akkor balesetveszélyes lehet, ezért megfontoltan válaszd ki a számodra tökéletes palackformát. Utána nincs más dolgod, mint követni a videón látható tricepsz-feszestő gyakorlatokat.

  • Megosztás:
hirdetés