Csúnya eredményt kapunk, ha a fogyókúra hevében elégetjük izmainkat: hiába vékonyabb a test, ha tónustalan, a bőr veszít feszességéből. Nem kell férfias izmokat növelni, de egy kis erősítés nem árt.

hirdetés

A fogyókúrázók közül sokan elkövetik azt a hibát, hogy az önsanyargatás és a nem megfelelően összeállított edzésterv következtében egyszerűen felélik, elégetik a saját izmaikat. Ezek a tornagyakorlatok segítenek, hogy csak a súly apadjon, de az izomzat ne essen össze.
Az izommunka elengedhetetlen ahhoz, hogy a zsírégetés hatékony legyen, hiszen az, aki csupán diétás étrenddel szabadul meg a súlyfeleslegétől, a kilókból veszíthet ugyan, de jelentős alakváltozást nem tapasztalhat.

Az önsanyargató koplalással kombinált sportolás azonban odáig vezethet, hogy az izmok fogynak el leghamarabb. Nem árt tudni, hogy a zsírégetés az izommunka későbbi fázisában valósul csak meg, vagy fokozódik annyira, hogy súlyvesztés céljából jelentőséggel bírjon. A rövid ideig tartó, nagy intenzitású feladatok még nem indítják el a zsírégetés folyamatát, ilyenkor az izom saját maga fedezi az energiaszükségletét.

A súlyokkal dolgozó, lassú, majdhogynem statikus gyakorlatok sem túl hatékonyak a zsírégetés szempontjából, csupán akkor, amennyiben kardió mozgásformákkal kombináljuk a mozgást. Ha nemcsak a fölös kilóinktól szeretnénk megszabadulni nyárra, hanem feszesebb, tónusosabb alakra vágyunk, az alábbi 16 tornagyakorlat segíthet abban, hogy sehol ne lötyögjünk.

 

Főként a felsőtestre, a hát, a kar, a derék és a has izomzatára koncentrálnak a feladatok, de a láb és a fenék környéke is profitálhat az erőkifejtésből. Ha zsírégető, kardió edzéssel kombináljuk az alábbi mozgásformákat, úgy veszíthetünk zsírkészletünkből, hogy közben a mély- és vázizomzat erősödik, ezáltal feszesek maradnak a testkontúrok. Ezekhez a gyakorlatokhoz nincs szükség semmilyen sporteszközre.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés