A gondos bőrápolás és az egészséges életmód 50 felett is megtérül, egyáltalán nem szélmalomharc. Hiszen nem az a cél, hogy fiatalon tartsa magát az ember, hanem, hogy minden életkorban meg tudja őrizni sugárzó megjelenését. A bőröregedés ugyan megállíthatatlan folyamat, ami senkit nem kerül el, de nem mindegy, hogy milyen mértékben és gyorsasággal romlik az arcbőr állapota. Char Blair egy bájos, 58 éves nagymama, aki különös gondot fordít a szépségmegőrzése. A smink és frizura terén is nagyon jártas, és csodás a bőre.

hirdetés

Elragadó megjelenése alapján bárki azt gondolná a kanadai bloggerről, hogy minimum fotómodell, pedig csak egy átlagos nő, aki egy kozmetikai márka szépségtanácsadójaként dolgozik részidőben, mellette pedig a legtöbb idejét a családjának, és két hobbijának, a régi bútorok felújításának, valamint az online tartalmak összeállításának szenteli.

Gyakran oszt meg szépségtippeket az Instagramon, és rendszerint a frizuráját és sminkjét is megörökíti. Bár nem készít művészi sminkeket és bonyolult frizurakreációkat, illetve nem spilázza túl a megjelenését, mégis különleges a kinézete.

Igaz, egyes képein kicsit megszaladt a filter, de a videóiban jól látszik, hogy vannak ráncai, a sminkmentes felvételeken pedig az arcán lévő pigmentfoltok is feltűnnek, ennek ellenére nagyon rendben van a bőre, petyhüdtségnek, kitágult pórusoknak nyoma sincsen. Nyilván a Photoshop is bejátszik, a smink éppúgy csal egy picit, és valószínűleg a kozmetikai arckezeléseket sem sajnálja magától, de az vitathatatlan, hogy ragyogó küllemmel és kellemmel bír.

Smink és frizura 50 felett: a blogger éveket csal el a korából

Char Blair Instagram-profiljából rögtön kitűnik, hogy a hölgy sok időt fordít a tudatos étkezésre. A bőrápolással kapcsolatban szintén hasonló elveket vall, mindig gondosan megválogatja, hogy mit ken magára.

Otthon arcpakolásokkal, nyak- és arcmasszázzsal szeret szépülni, és a testedzést sem veti meg, bár cseppet sem fanatikus ezen a téren. Félhosszú, ősz frizuráját általában gyorsan és egyszerűen rendezi laza kontyba, vagy nőies copfba, a pár perces hajkészítési procedúráit pedig az interneten is szívesen megmutatja.

Ezt a kontyot mindenképp érdemes tőle ellesni, hiszen nagyon könnyen elkészíthető, mégis elképesztően sikkes.

Ám más is akad a tarsolyában, amiből még a fiatalabbak is tanulhatnak: például, hogy egy banálisnak gondolt frizura is mennyire feldobhatja az összképet, ráadásul mindössze három lépésből összehozható.

Az erősebb sminkeket is bátran kipróbálja, persze ízléses formában. Gyakran tesz fel műszempillát, hogy kiemelje tekintetét, mégsem túlzó, vagy közönséges a megjelenése.

Az ő bőrárnyalatához remekül passzolnak az ősz tincsek, és sikerült ráéreznie, hogy milyen sminktónusokkal élénkítheti az arcát. Frizurájának éppúgy nagy figyelmet szentel, mint a bőrének, hiszen ötven felett csökken a hajszálak rugalmassága és vízmegtartó képessége, ezáltal sokkal sérülékenyebbek.

Ennek tudatában, igyekszik minimalizálni a hajformázó eszközök használatát, lágy hullámokat is többnyire hőhatás nélkül kreál magának. Hajmosás után balzsamot, és időnként hajpakolást tesz fel, a törékeny hajvégeket olajokkal táplálja, szárítás előtt pedig sosem feledkezik meg a hővédő termékekről. Valószínűleg valamilyen hamvasítót is bevet, hogy ne színeződjenek el a szuperfényes tejfehér, és ezüstszürke fürtjei.

Mivel a szemöldök hajlamos elkopni, kifehéredni az évek során, Char Blair szakemberhez fordult, hogy természetesen dússá varázsolja a szálakat. A microblading elnevezésű szemöldöktetováló eljárás már nem fenyeget olyan borzalmas eredményekkel, mint a régebbi módszerek. Az egységes fekete szemöldöksáv helyett egyenként rajzolják meg a hiányzó szálakat, amelyek színben és formában remekül illeszkednek a saját szemöldökhöz. Tény, hogy ez a kis korrekció is sokat tett hozzá az 58 éves blogger fiatalos megjelenéséhez.

A bájos nagymama általában nappal is sminket visel, amit többnyire az öltözékéhez és az aktuális tevékenységeihez igazít. Néha egészen finom, leheletnyi festéket rak magára, máskor pedig az élénkebb színeket, vagy a füstös szemfestést pártolja.

Képeivel arra buzdítja a nőket, hogy minden életkorban találjanak rá önmagukra, a színeikre, energiáikra, és a személyiségükhöz passzoló stílusukra. Az öregedés senkit sem kerül el, de a nőiesség örök, ha törődnek vele, és gondoskodnak arról a belső tűzről, ami táplálja. A rendszeres bőrápolás mellett is mindig szót emel, illetve a testmozgást és az egészséges életmódot egyaránt fontos alapnak tartja.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés