Mindenki tudja, hogy a szép bőr alapja a hidratálás, de az oxigén pótlására csak kevesen gondolnak. Pedig ez utóbbi is alapfeltétele a sejtek regenerálódásának, és 25 éves kor felett a bőr sajnos egyre kevesebbet köt meg belőle. Ráncok, gyulladások, kötőszöveti problémák, és bőrmegereszkedés ellen is hatásos az oxigénes arckezelés.

A rossz minőségű városi levegő, a dohányzás, illetve, a csaknem egész napos zárt, fűtött térben tartózkodás is előidézhet oxigénhiányos állapotot a bőrben. Ezt nem úgy kell elképzelni, mint amikor nem kapunk levegőt és fuldoklunk, de valójában a testben lezajló anyagcsere-folyamatokat, és a bőrképet is negatív irányban befolyásolja, ha a sejtek kevesebb oxigénnel gazdálkodhatnak.

Ha az anyagcsere működése nincs egyensúlyban, a szervezetünk nem működik tökéletesen, amitől a bőrünk állapota is rohamosan romlik. Nagyjából 25 éves kor felett a bőr oxigénmegkötő képessége fokozatosan csökken, ami kedvezőtlenül hat a vérkeringésre, ezáltal lassulnak a bőrszövet méregtelenítő és regeneráló folyamatai.

A sejtosztódás is egyre lomhábban megy végbe, és meggyengül a bőr ellenálló képessége, ami teret enged annak, hogy az öregedési folyamatok felgyorsuljanak. Az oxigénes arckezelés ezen problémák összességére nyújt megoldást. Na, de miről is van szó?

Oxigénes arckezelés típusai

A bőr oxigénpótlása önálló arcterápiaként, de egyéb kezelésekkel kombinálva is megállja a helyét. A Dermio Top Head egy speciális bura, amely oxigén ionplazmát hoz létre, vagyis ionizált oxigéngázzal telik meg, amely bejut a bőr mélyebb rétegeibe, így stimulálja a sejtosztódást.

Tulajdonképpen kúraszerű, rendszeres oxigénes arckezeléssel fenntartható a fiatalkori sejtosztódás és bőrregenerálódás, így a bőr visszanyeri egészséges nedvességtartalmát, vagyis frissebb, üdébb megjelenést kap. Mivel az oxigénterápia a sejtek közti szerkezetet is megerősíti, valamint feszesebbé teszi a laza kötőszöveteket, sokkal rugalmasabb, tömörebb, simább bőrképet eredményez.

A Dermio Top Head veszély nélkül fiatalítja a bőrt, a belélegzett oxigén pedig az allergiás panaszokra is kedvezően hat. Nem csak arcra, hanem narancsbőrös területek kezelésére is ajánlják, mert serkenti a kollagén termelődését – igaz, csak a burával fedett felületen.

Az oxigénes arckezelés kozmetikai oxigéngenerátorral is történhet, mely azon kívül, hogy 99%-os tiszta oxigént termel, 2,5 bar nyomással a bőrtípusnak megfelelő vitaminokat és szérumokat képes a bőr mélyebb rétegeibe juttatni. Ez a kombinált kezelés az oxigén jótékony hatásait sejtmegújító hatóanyagokkal ötvözi. Az oxigén ugyanis növeli a sejtek tápanyagfelvevő képességét, így biztos, hogy nem vész kárba a sok bőrbe töltött antioxidáns.

Kinek jó, és miért?

Az oxigénes arckezelés a fiatalabb és idősebb korosztály számára egyaránt ideális, hiszen a gyulladt, irritált bőr regenerálódását éppúgy elősegíti, mint a ráncok eltűnését. Az oxigénnel egyidejűleg bejuttatott hatóanyagok személyre szabhatóak, ezáltal optimalizálható a sejtkárosító szabad gyökök elleni küzdelem.

Az oxigéngenerátoros eljárást néhány kozmetikai szalonban oxigénspray kezelésnek hívják. Ilyenkor egy speciális pisztollyal szérumokat fújnak a bőrre, az állandó nyomású tiszta oxigén pedig bedolgozza a mélyebb rétegekbe a kívánt hatóanyagokat. Van, ahol az önálló oxigénes kezelést peeling előzi meg, és masszázs zárja, de ultrahangos kezelés, vagy mezoterápia után is végezhető oxigénes eljárás.

Az ionizált oxigén inhaláció az egyik legolcsóbb kezelési típus az oxigénes terápiák között. Ilyenkor csak egy maszk kerül az arcra, és lényegében a belélegzett oxigénionok fejtik ki jótékony hatásukat. Ez az eljárás az egész szervezetre hat, szinte azonnal: felpezsdíti az elmét, növeli a fizikai és szellemi teljesítményt, energiát ad, jobb kedvre derít, és segíti az anyagcsere működését. Fogyókúra kiegészítésére is szokták javasolni, mert növeli a zsírégetés hatékonyságát, de fáradtság ellen is nagyon hatásos.

Milyen árban mozognak az oxigénes kezelések?

Félórányi Dermio Top Head kezelés nagyjából 6000 forintba kerül, de 8-10 ezerre is rúghat az ára, ha több percet vesz igénybe az ember, vagy más test- és arckezelésekkel szeretné kombinálni. Ha kiegészítő terápiaként kéred az oxigénes arckezelést, általában 4-5 ezer forintból meg lehet úszni, persze ehhez még hozzákalkulálják a plusz kezelések árát.

Egy teljes arcfrissítés tisztítástól a krémezésig, masszázzsal, oxigénterápiával együtt akár 15-17 ezer forintba is fájhat, de a hatása sokáig megmarad. Az oxigén inhaláció a legtöbb helyen 20-40 percet vesz igénybe, de csak 2-3 ezer forintba kerül. Ezek az eljárások relaxáláshoz is tökéletesek.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés