A fiatalító sminkről általában a könnyed, finom színhatás jut eszünkbe, ami csak leheletnyi fedést ad az arcnak. Ez az idős nő egészen más módon sminkel, inkább a saját rutinját tartja szem előtt, semmint az aktuális trendeket. Fiatalkora óta ugyanazokat a műveleteket alkalmazza, ami rögtön kiérezhető abból, hogy milyen rutinosan dobja fel magára a festéket. Minden áldott nap elvégzi ezeket a mozdulatokat, fáradhatatlanul, mert úgy érzi, ettől igazán önmaga lehet.

hirdetés

A nyolcvanéves Joann Hopkins több mint hatvan éve minden áldott nap kisminkeli az arcát, méghozzá úgy, ahogy azt megszokta fiatalon. A rutinján szinte semmit sem változtatott az elmúlt évek alatt, ez látszik is a jól begyakorolt mozdulatain. Az idős hölgy nem szereti, ha egy sápadt, fáradt arc néz vissza rá a tükörből, ezért nem csak akkor rittyenti ki magát, amikor elmegy otthonról, hanem gyakorlatilag reggeltől estig teljes sminkben éli az életét.

Nem volt mindig ráérős, neki is voltak nehéz időszakai, de egy nagyon szimpatikus elvvel magyarázza a sminkmániáját. Úgy véli, nem irányíthat mindent az életben, a dolgok gyakran maguktól történnek, anélkül, hogy ráhatásunk lenne, viszont a küllemünket úgy alakítjuk, ahogy akarjuk, és ő mindennap él ezzel a lehetőséggel. Miért ne?

Hipnotikus, ahogy az idős nő sminkel

A nyolcvanéves nő fittyet hány a mai sminktrendekre, tulajdonképpen ugyanazokat a technikákat követi, melyeket még az ötvenes-hatvanas években lesett el a mozifilmek színésznőitől és a magazinokból. Bár a mai sminkmesterek óvva intenek ettől, és azt javasolják, hogy a bőr öregedésével a nők gondolják újra a szemfestési és alapozási szokásaikat, Joann Hopkins nem finomított a festési trükkjein. Az egyetlen plusz művelet, amit beemelt az évek során, az a száj- és orrkörnyéki ráncok finomítására használt korrektor.

A füstös szemsmink ugyan nem tilos ötven felett, de gyakran halljuk, hogy az éles, kontrasztos vonalakat, és a túlságosan sötét szemkeretet kerülni kell. Az idős hölgy még mindig a jól bevált cicasminkre esküszik, csupán a szemhéján mellőzi a komor, feketébe hajló szürkés árnyékolást, de a bronzosítót és az ajakkontúrt sem sajnálja magától.

Bár a felvétel fel van gyorsítva, a teljes rituálé is mindössze húsz percet vesz igénybe, amit minden reggel beiktat a készülődésbe. Igaz, a legtöbb sminkszabályt hírből sem követi, és elsőre ijesztő, ahogy elnagyolva össze-vissza keni magát a festékkel, ám a végeredmény mégis elképesztő, sokkal letisztultabb képet mutat, mint amit elsőre gondolnánk a smink készítése láttán.

Ha még hozzávesszük azt is, hogy mindezt szemüveg nélkül vitte véghez, precíz, megfontolt pepecselések nélkül, igazán lenyűgöző, mennyire benne van a kezében a többéves rutin!

 

A fia, Christopher Hopkins már gyerekként is csodálta édesanyja elszántságát, hogy bármilyen zűrös napja volt, mindig adott a megjelenésére. Fiatalkora óta, egyetlen napon sem hagyta el a sminket, mert fontos a számára, hogy belső határozottsága és ereje kívül is tükröződjön, ezért gyakran visel parókát, és a tekintetének kiemelésére szolgáló füstös szemsminket éppúgy elmaradhatatlannak tartja, másképp nem érezné frissnek a kinézetét.

A mai napig besegít fiának, aki fodrászként egy átalakító stúdiót vezet, a stílusváltásra szoruló hölgyek számára. Joann Hopkins úgy véli, hogy életerejét a tenni akarás táplálja, és persze az, hogy sosem engedi meg magának, hogy sápadtnak, fáradtnak, és öregnek lássa a tükörképét. A kor végül is csak egy szám, a lényeg az, hogy ki mennyinek érzi magát belül, ami valamennyire a külcsíntől is függ – igaz, nem teljes mértékben.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés