Amikor a szemhéj már megereszkedésnek indul, érdemes újra átgondolni a korábban bevált szemfestési technikát. Nem biztos, hogy az a smink, ami 10-20 évvel azelőtt még előnyös volt viselőjének, 50 év felett is ugyanúgy megállja a helyét. A lelógó szemhéj vonalát néhány egyszerű trükkel korrigálni lehet.

hirdetés

Bár nem mindenkinek ereszkedik meg látványosan a szemhéja az ötvenes éveiben, a szem formáját hangsúlyozó vonal idővel mindenkinél lefelé konyul. Ez már önmagában is szomorú tekintetet eredményezhet, ám egy elhibázott smink csak még inkább ronthat rajta.

Sok nő marad meg egy jól bevált sminknél, amit már rutinosan tesz fel, hiszen évekig gyakorolgatta, tökéletesítette a műveletet, és sohasem volt panasz a végeredményre. Olykor azonban, a régi szemfestési módok felett is eljár az idő, hiszen ma már sminkmesterektől van alkalmunk tanulni a szépségvideók segítségével, amelyek gyakran felülírják a korábbi beidegződéseket.

50 felett így a legszebb a smink: a lelógó szemhéj ellensúlyozása a cél

Pár évvel ezelőtt a szemek kontúros körberajzolása még nagy divat volt, és valóban jól tudott mutatni, de ma már a finomabb, elmosódott hangsúlyozási technikák felé hajlanak a trendek, melyek arra mutatnak rá, hogy szolidabb satírozzással, sokkal szebben formálható a szemvonal.

Optikai trükkökkel a lelógó szemhéjak feljebb húzhatóak, sőt, az egész szemforma felfelé irányuló ívet kaphat, amitől az arc is kipihentebbnek, feszesebbnek tűnik. Az erős, éles kontúrvonalak inkább szűkítik a szemrést, és szigorúvá teszik a tekintetet, ezért ötven felett már nem érdemes túladagolni az ilyesmit.

Az egykori hírolvasó, Dominique Sachse megmutatja videójában, hogy mi a különbség a fiatalító és az öregítő szemsmink között. Mindkét verzió a füstös szemsminket alkalmazza, csupán néhány eltéréssel, melyek apróak ugyan, de annál jelentősebbek a hatást illetően.

A mélyítővonal hangsúlyozása teljesen rendjén van egy füstös smink esetében, ám nem mindegy, hogyan kerül fel a festék. Ha túlságosan kontrasztos az árnyékolás, nincs rendesen elsatírozva, ráadásul V-alakban találkozik az alsó szemzuggal, akkor jobban felhívhatja a figyelmet a szemhéj ráncaira és lebiggyedő felületére.

 

Az alsó szemhéjak sötét szemceruzával történő kihúzása sem a legideálisabb, hiszen az éles, erőteljes vonal kiemeli a szemkörnyéki gyűrődéseket, és pont arra hívja fel a figyelmet, amit a sminkkel finomítani szeretnénk.

Mindenképp szebb eredményt ad, ha az alsó szemzug vonalát felfelé vezetjük egy cicás szemsatírral, és ezzel találkozik a mélyítővonal nagyon visszafogott, puhán elmaszatolt árnyékolása, mely felfelé futó ívben, a szemöldök külső része felé halad tovább. Nagyon lágy színeket használ a blogger: fahéjat, és meleg csokoládébarnát, ami egy világos alapra kerül fel.

Dominique az arcának jobb felén mutatja meg az előnyös szemfestési technikát, a bal oldalon pedig a gyakran elkövetett hibákat prezentálja, hogy jól látható legyen a különbség, melyik hogyan alakítja a megjelenést. A bal oldali smink ötven felett már nem állja meg a helyét, mert szűkíti a szemeket, míg a helyes verzió arra törekszik, hogy felfelé húzza a vonalakat, illetve világos, leheletfinom színekkel frissítse a szemkörnyéket.

Megfigyelhető, hogy a szemöldök formája is felfelé irányul picit, amit egy szemöldökemelő eljárással, vagy a kozmetikus trükkös szemöldökszedési technikájával is elérhet az ember. A műszempillával is érdemes játszani. Ha csak a felső pillasor külső szemzughoz eső része kerül megerősítésre felfelé ívelő szálakkal, akkor a szemvonal lefelé görbülő íve megfelelő ellensúlyt kap. A videóból rengeteg olyan hasznos lépést lehet ellesni, ami fiatalító hatással bír.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés