Minden nő szereti a ragyogó és üde megjelenést, ebben segíthetnek a különféle sminktermékek. A megfelelő technikák, árnyalatok segítségével ötven felett is készíthető előnyös smink, amely megfiatalítja a viselőjét.

hirdetés

Bár a sminkelés egyszerűnek tűnik, mégis trükkös, hiszen rengeteg mindenre kell odafigyelni ahhoz, hogy igazán előnyössé tegye a megjelenést. Érdemes alaposan megismerni azokat az árnyalatokat, amelyek passzolnak a szemszínhez, az optikai csalás érdekében pedig az is sokat számít, hogy egymáshoz képest távol, vagy közel helyezkednek el a szemek, és milyen a formájuk. A megfelelő tushasználattal például sokkal nyíltabbá tehető a tekintet. Érett bőr esetén viszont még több szempontot kell figyelembe venni.

A bőr idővel egyre kevesebb kollagént termel, így a hámréteg szárazzá, rugalmatlanná válik és szarkalábak, barázdák jelennek meg. Bár a ráncokban semmi szégyellnivaló nincs, hiszen ez egy természetes folyamat, azért a legtöbb nő, ha teheti, szívesen elcsal pár évet a korából. Erre tökéletes megoldás lehet egy finom smink, mivel a megfelelő technikákkal felvitt festék akár tíz évvel is megfiatalíthatja a viselőjét.

Előnyös smink ötven felett

Ötven felett a hámréteg hajlamosabb a kiszáradásra, és sokszor papírszerű a kinézete. Ilyenkor a sok festék már nem előnyös, ezért érdemes könnyedebb textúrájú termékeket választani, amelyek, bár jól fednek, mégsem csomósodnak össze a ráncokban. A szemhéj idővel megereszkedik és a tekintet zártabbá válik, ám egy kis trükközéssel a szomorú szemvonal könnyen ellensúlyozható. Világos árnyalatok hatására frissebbé, üdébbé, élettel telivé válik az arc.

Britanny Barragan sminkes, most édesanyján mutatja meg, hogy egy kis odafigyeléssel milyen könnyedén elkészíthető a fiatalító smink. Elsőként primert visz fel a szemekre, ez megakadályozza, hogy a festék elcsússzon vagy esetleg összecsomósodjon. Szolid, füstös szemsminket készít, melyhez nem használ túlságosan sötét árnyalatokat. A mozgószemhéjra világos színek kerülnek, majd a mélyítővonalra jöhet a barna.

Smink előtt fontos a megfelelő hidratálás, így nemcsak tartósabb lesz, de elkerülhető vele a maszkhatás is. Ötven felett már csínján kell bánni az alapozóval, mivel könnyedén megülhet a ráncokban. A sminkes csupán vékony réteget tesz fel belőle, majd alaposan eldolgozza az orcán, ezt a korrektor, végül a púder követi. Az arccsontot kevés pirosítóval ildomos hangsúlyozni, esetleg kontúrozással finomíthatóak a vonások – ebben az esetben a hajvonalához is érdemes belőle felvinni.

 

A highlighter használatát sem szabad mellőzni, hiszen ezzel ragyogóbbá válik az orca, a fényvisszaverő pigmentek pedig optikailag fiatalítják a bőrt. Ezzel szintén elcsalható pár év. A legvégén rúzst visz fel Brittany, ami világos árnyalatú – az erős, vastag textúrájú ajaktermékeket szintén érdemes elkerülni ötven év felett.

A nőies hatás érdekében műszempillát tesz fel édesanyjának, ám ez a mozdulat elhagyható, hiszen nélküle ugyanúgy mutatós lesz a smink, és egy jó spirállal éppolyan szépen hangsúlyozható a tekintetet.

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés