Az üzletek polcai szinte roskadoznak a hajápolóktól, melyek közül mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt. Ám, ezeken túl is léteznek remek készítmények. Ez az öt hajápoló olaj a leggyakoribb problémákra nyújt megoldást.

hirdetés

Csodás frizura hajápoló olaj segítségével

A samponok és balzsamok kémiai eljárással készülnek, és sok esetben tartalmaznak olyan anyagokat, amelyektől a haj elnehezedik, hamarabb zsírosodik. A tiszta növényi olajok között széles kínálatban találsz olyan természetes alternatívákat, melyek káros anyagoktól mentesek, segítik a haj természetes növekedését, és helyreállítják a sérült szálak szerkezetét. Már pár használat után rendkívül látványos lesz a változás, a frizura sokkal egészségesebbnek, dúsabbnak mutatkozik.

A könnyen zsírosodó haj sem akadály az alkalmazásuknak, a kókuszolaj például bármilyen hajtípusra jó. Mivel meggátolja a túlzott faggyútermelést, így a hámréteg kevésbé lesz olajos érzetű. A fejbőr szárazsága esetén pedig kifejezetten ajánlott a használatuk. Ám töredezett és igénybevett frizura esetén is érdemes bevetni az olajokat, hiszen belülről kifelé haladva erősítik, revitalizálják, és táplálják a károsodott tincseket.

Száraz és vizes hajon egyaránt használhatod a kedvenc készítményedet: ha hajszárítás után viszed fel, akkor elég a haj alsó részeit bekenni az olajjal. Nem kell túlzásba vinni, bőven elegendő egy mogyorónyival átfésülni a hajat.

 

Nyitókép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés