Egy 50 feletti nő esetében a smink már egészen mást jelent. Elsősorban már nem a trendek, hanem az optikai trükközések játszanak nagyobb szerepet a színharmóniák és a technikai fogások megválasztásában. Fotókon látható a változás, mennyire feldobja az arcot egy finom makeup!

hirdetés

Ötven felett a sminknek jóval több követelménynek kell megfelelnie: az elsődleges célja a sötét területek derítése, a ráncok halványítása és az arcszín egységesítése, ugyanakkor oda kell figyelni arra, hogy a színek játéka inkább finomítsa, és ne szigorítsa az arcvonásokat.

Ebben a korban a ráncok mellett a pigmentfoltok is nehezítik a terepet, hiszen speciális, de nem feltétlenül vastagon rétegezett alapozást igényelnek. Az alábbi nőknél megfigyelhető, hogy a szemek kiemelésével, a szemkörnyék derítésével, és az arctónus halvány, rózsás frissítésével csodás eredmény érhető el – pusztán a smink hatására éveket fiatalodtak.

Elképesztő átváltozás: gyönyörű 50 feletti nők mutatják meg a fiatalító smink hatását

A fiatalító smink mindig személyre szabott, hiszen mindenkinek másképp öregedik az arca, a bőre. Ám állandó jellemzője, hogy kerüli a maszkhatást, ultrafinom, lágy fedésre törekszik, amely nem ül meg a mélyebb ráncokban sem, többségében lazúros, világos árnyalatokat használ, ám éppúgy a füstös szemsmink sem tilos, átgondolt színhasználattal.

Ez a szolid smink műszempilla nélkül is jól működik, feldobja, fiatalítja, frissebbnek mutatja az arcot, és kiemeli a száj vonalát.

A ruhához passzoló, élénk ajakrúzs összhangot teremt a megjelenésben, és vibrálóbbá, ragyogóbbá teszi az arcot akkor is, ha natúr sminkbe ülteti bele az ember.

A pigmentfoltok halványításával és a szemek kiemelésével élettelivé válik a sápadt bőr.

A vöröses arcbőr finomítása is sokat számít, éppúgy, mint a szem körüli sötét árkok derítése. Amint a szemek hangsúlyt kapnak, sokkal fiatalosabbnak tűnik a megjelenés.

Az arc karakterét is kiemelheti a smink, amihez fontos a trükkös alapozás.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés