A francia konty az egyik legelegánsabb hajviselet, ami tényleg minden alkalomra ideális. Könnyedén elkészül, így nem kell vele sokat pepecselni, és akár a rohanó mindennapokba is beilleszthető. Gond nélkül felturbózható nőies csatokkal, díszekkel, az apró kiegészítők pedig sokkal finomabbá teszik a szélfútta frizurát.

hirdetés

A francia nők tudják, hogy mi az a lezser elegancia. Erőlködés nélkül is mutatós, letisztult és nőies a megjelenésük. Párizs utcáin sétálva könnyen az az érzése támad az embernek, hogy az ott élők zsigerből vágják a sikkes öltözködést. A könnyed blúzokról, jó szabott pantallókról és a nőies blézerekről rögtön a nagyvárosi nő képe sejlik fel előttünk, aki lapos talpú cipőben szeli a macskaköves utcákat.

Ám a francia nők nemcsak az öltözködéshez értenek, hiszen a frizurájuk is mindig tökéletes. Ez persze nem a művészien beállított hajkoronákat jelenti, hanem a laza, szélfútta hatású hajviseleteket, amelyek felszabadultságot és játékosságot közvetítenek. A tökéletes megjelenés érdekében a piros rúzs sem maradhat ki az összképből.

Francia konty, ahogy a sikkes nők csinálják

A mutatós kontyok a franciák szépségfegyverei, hiszen bármilyen alkalomra elő tudják őket rántani, anélkül, hogy erőltetett lenne a megjelenésük. Brigitte Bardot egyik kedvence szintén egy mutatós, feltűzött fazon volt, amelyhez függönyfrufrut viselt. Ám a tupírral elkészülő hajkoronán túl is van pár trükk, amit érdemes alkalmazni a mindennapokban.

A francia konty hosszabb loboncból elkészítve a legszebb. Elsőként helyezd át a választékot oldalra, majd egy hajsütő vagy hajvasaló segítségével készíts laza loknikat. Ha túl göndörre sikerülne, akkor fésüld át a hajzuhatagod. Ezután a fejtetőn lévő részeket tupírozd fel, és a videón látható módon kezd el megtűzni a csatok segítségével.

Ha ezzel elkészültél, akkor a hajvégektől elkezdheted a laza csavarást, úgy, hogy egy hengert képezzen a haj. Apró csatokkal rögzítsd, majd hajlakkal fixáld az összerittyentett frizurát. Az arcod mellett, és a tarkódnál pár apróbb tincset kihúzhatsz, begöndöríthetsz.

 

A könnyed, laza konty pillanatok alatt összedobható, és a fixálásnak köszönhetően a nap végéig tart. A csavarás mentén kiegészítheted pár apróbb csattal a frizurát, ám enélkül is mutatós lesz.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés