A szemöldöktetoválás hallatán a legtöbb embernek még mindig egy erőteljes, zöldes-fekete csúnyaság jut az eszébe, ami kis jóindulattal sem nevezhető szépnek vagy természetesnek. Szerencsére a világ sokat változott már azóta, hogy az ilyen szemöldök divatban volt, és egyre több természetesen ható eljárás közül válogathatunk.

hirdetés

Ezek a szemöldöktetoválás legnépszerűbb eljárásai

A szemöldöktetoválás egyáltalán nem ördögtől való, nagyon hasznos azoknak, akiknek kevés, hiányos a szőre vagy nincsen megfelelő formája a szemöldöknek. Pedig utóbbi kiemelten fontos, hiszen teljesen megváltozik az arc karaktere egy jó vagy épp rossz formától.

A tetoválás nem egyből történik, egy felrajzolás előzi meg, aminek során kialakítják a formát, és kikeverik a színt. Ennek során figyelembe veszik a bőr-, a szem- és a hajszínt, hogy minél jobban egyénire és természetesre tudják szabni a pigmenteket.

Nagyon népszerű technikának számít a szálazás, ami az egyik legtermészetesebb eljárás. Ez egy japán technika, aminek során egy tűkkel ellátott, tollszerű eszközzel rajzolják meg a szálakat. Szinte észrevétlen, az eredeti szálakkal azonos végeredményt kapunk, ami tökéletes lehet azoknak, akiknek csak részlegesen hiányos a szemöldökük. Mivel a szálazás során csak nagyon kevés pigment jut a bőrbe, így ez a technika nem annyira tartós, nagyjából egy évvel lehet számolni, amíg kikopik.

A szálazáshoz hasonlóan nagyon természetes, de hangsúlyosabb a 3D technikás eljárás, aminek során géppel készítik el a szemöldök formáját. Azoknak ajánlott, akiknek nagyon kevés a szőre, és picit hangsúlyosabb, de még természetes hatású formát szeretnének. Viszonylag tartós, 1,5 évig bírja körülbelül.

A púderes vagy satírozós módszer azoknak jó, akik a vastagabb formák és a karakteresebb szemöldök hívei vagy hiányos a szemöldök eleje és vége. A púderezés során színátmenetet képeznek, így a szemöldök eleje halványabb, a vége felé pedig sötétebb. Ez már picit feltűnőbb, sminkelt hatást kelt, de 1,5-2 évig biztos nem kell bajlódni a szemöldökrajzolással.

Akik nem tudják eldönteni, hogy a fentiek közül melyik módszer a hozzájuk passzoló, választhatják azok keverékét is, ez a hibrid eljárás. Lehet keverni a szálazást a púderezéssel vagy satírozással, esetleg a 3D eljárással is. A hibrid szemöldök is leginkább a hangsúlyos, vastagabb formát kedvelőknek ajánlott, illetve azoknak, akiknek a szemöldökük eleje hiányzik. 1,5-2 évig ez is tartja magát.

Technikai tudnivalók

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy ki kell szedetni a szemöldököt tetoválás előtt, de nem kell. Fájni sem fáj különösebben, az eljárás előtt egy érzéstelenítő krémmel vagy folyadékkal kezelik a felületet. A tetoválás után rögtön, még nem a végleges eredmény látható, közvetlenül a beavatkozás után sokkal vastagabb és sötétebb lesz a szemöldök, mivel a bőrfelszínre került pigmentek oxidálódnak.

Körülbelül egy hét után távoznak teljesen pörsenés formájában, ennek mértéke a szálas eljárással készült szemöldök esetében gyengébb, a több pigmentet felhasználó satírozás vagy púderezés esetén több lehet. Végleges eredmény 3-4 hét múlva alakul ki, addig is ajánlott kerülni a napfényt, hiszen a bőr felszínén keletkezett mikrosérülések miatt fényérzékennyé válik a terület. Legjobb ezért télen csináltatni tetoválást.

Az ára sajnos nem olcsó, hiszen nagyon aprólékos munkáról van szó, mind az előkészítés, mind a kivitelezés szakaszában. Szalononként változó, de körülbelül 70 000 forinttal kell számolni minimum.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés