A dús hatás rövid frizura esetén sem elérhetetlen, pár perces formázással könnyedén felturbózható a volumen.

hirdetés

Sokan azért döntenek a rövid frizura mellett – különösen a nyári szezonban –, mert sokkal könnyebben kezelhető, ám a gyorsabb mosási és ápolási procedúra még nem jelenti azt, hogy automatikusan megvalósul a dús hatás.

Hogy milyen fazonra esik a választás, az nem csak a divat és az előnyösség szempontjából lényeges, a forma kialakítása ugyanis jó alapot adhat a hajtövek megemeléséhez. A vágástechnikától nagyban függ, hogy mennyire lesz egyszerű beszárítani és formázni az adott frizurát.

Ugyanakkor különféle hajformázási módszerek is segíthetnek abban, hogy ne lapuljon rá a fejre a rövid haj, ezenfelül pedig stílusos, sikkes megjelenést biztosítson. Az alábbi technikák cseppet sem bonyolultak, de tény, hogy igényelnek pár eszközt.

Jobban mutat a rövid frizura, ha így formázod: 4 módszer a dús hatás érdekében

A vékony szálú és az igénybe vett, erőtlen haj könnyebben lelapul mosás után, hajlamosak a fejre simulni a hajtövek. A rétegesen vágott fazonok esetében nagyon könnyű felturbózni a volument, még akkor is, ha alapvetően nem áll nagy hajtömeg az ember rendelkezésére. Néhány eszközzel tényleg pillanatok alatt elérhető a dús hatás, sőt, formára szárítva, besütve vagy főnözve sokkal stílusosabban mutat a rövid frizura.

Lágy textúra hajvasalóval

A kis pixie úgy a legsikkesebb, ha lágy textúrát kap a frizura, ami kiemeli a fazon formáját. Hajmosás után a rövid haj jó eséllyel lelapul, puhán szétterül a fejen, így nem érvényesülnek a játékos rétegei.

Sokat segíthet egy kisebb hajvasaló vagy olyan eszköz, amivel íveltebbé tudod tenni az egyenes tincseket. Ne ijedj meg, nem lesz extra göndör a rövid haj, a finoman ondolált szálak csupán lágy textúrát visznek az összképbe.

Az egyenesen lelógó szálak végét is íveltebbé teheted, hogy lazább hatást keltsen a körfazon, ám a tincsek tövét éppúgy megemelheted, akár szélfútta, kócos formában, akár laza hullámokban elrendezve.

Hajszárítás után végezd a műveletet, és használj hővédő spray-t vagy krémet, hogy megóvd a hajad egészségét. Pár percet vesz csupán igénybe a formázás, mégis látványosan megnöveli a volument és sikkesebb szintre emeli a frizurát.

Formázás szimpla beszárítással

A dús hatás érdekében a szárítás technikája sem mindegy, ez rövid haj esetén különösen igaz. Tömöttebbnek, nagyobbnak tűnik a hajtömeg, ha a választékkal ellentétes irányban hajszárítózod a tincseket, majd a langyos levegő fújása közben folyamatosan váltogatod a szálak irányát.

Ettől nemcsak rugalmasabb lesz a frizura esése, hanem a hajtövek is szépen megemelkednek. Azután körkefés főnözéssel pillanatok alatt belőheted a kívánt formát.

Főnözés speciális hajformázóval

A körkefe használatát ki kell tapasztalni, de ha ráérez az ember lánya, már nagyon egyszerűen megy a beszárítás és a főnözés. Ám a gyors beszárítás is lehet még gyorsabb, amennyiben spéci hajformázó masinával rendelkezel.

A hajszárítás és a formázás ötvözésével remekül lerövidíthető a hajkészítésre szánt idő, gyakorlatilag azonnal megvalósul a dús hatás, miközben lágy, divatos formát kap a rövid frizura.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés