Az ősz haj átalakítása nem csak akkor látványos, ha festék kerül a tincsekre. Sokszor a megfelelő fazon bőven elegendő a sikkes, nőies összképhez.

hirdetés

Ősz haj átalakítása egyszerű hajvágással

A kor előrehaladtával előbb-utóbb megjelennek az ősz hajszálak. Kinél hamarabb, kinél később kezdődik a hamvasodás, az életmód mellett a genetika is jelentősen befolyásolja a változás ütemét, illetve kezdetét. Amellett, hogy a természetes hajszín folyamatosan halványul, a tincsek textúráján, a haj általános állapotán éppúgy érzékelhető lesz az átalakulás.

Ahogy telnek az évek, nem csupán a bőr veszít rugalmasságából, s válik szárazabbá, a hajszálak szintén erőtelenebbek, sérülékenyebbek lesznek, a hajzuhatag sokkal sprődebb hatást kelt, a hajszerkezet gyakorlatilag velünk együtt öregszik. Az ösztrogénszint csökkenésével elvékonyodnak a szálak, törékennyé válnak, az idő múlását ráadásul a fejbőr is megsínyli, hiszen egyre kevesebb kollagén és elasztin termelődik a szervezetben, ami hatásával ellenálló képességére és rugalmasságára.

A hajhullás szép lassan fokozódhat, ezáltal a hajtömeg egyre csak csökken, a korábban gyönyörű frizura elveszíti tartását és rálapul a fejtetőre. Természetesen nem kell beletörődni a korral járó változásokba, egy profi fodrász látványosan fel tudja dobni a megjelenést, ahogy az a videóban is látható.

Bár sokan a rendszeres hajfestésben látják a fiatalító hatás erejét, az ősz haj nem feltétlenül öregít. Nem minden esetben az a megoldás, hogy a kifehéredett tincsek sötétebb tónust kapnak. A hamvas frizura már önmagában sérülékenyebb és szárazabb, a rendszeres festegetés és kemikáliadömping csak még tovább roncsolhatja a haj állapotát.

Célszerű inkább egy sikkes, volumennövelő hajfazonnal kísérletezni ilyenkor. Bármilyen meglepő, sokszor már önmagában az ollóval hatalmas változás érhető el, csak a tökéletes stílust kell megtalálni. Ebben egy ügyes, profi szakember garantáltan tud segítséget nyújtani.

Persze egyénenként eltérő, hogy kinek milyen frizura áll igazán jól, vannak olyan klasszikus fazonok, amelyekkel aligha lehet mellényúlni. A videóban látható buborékbobfazon például látványosan megemeli a hajtöveket, gyönyörű tartást kölcsönöz az elvékonyodott, lelapuló hajszálaknak.

Az alsó tincsek rövidebbek, ezáltal kitartják a felső réteget. Ennek köszönhető az úgynevezett buborékhatás, amitől a hajtömeg többnek tűnik, s ősz hajszín ide vagy oda, ez a stílus cseppet sem öregíti a megjelenést, sőt! Sokkal inkább fiatalos, trendi összképet eredményez.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés