A lágy tincseknek is megvan az előnye, méghozzá, hogy könnyen formázhatók. Ez a hajtrükk nevetségesen egyszerű módon éri el, hogy hullámosan texturált legyen a bobfrizura.

hirdetés

Egyesek hajvasalóval, nagy csavarókkal vagy körkefés beszárítással ügyeskednek, hogy laza, szélfútta loknikat kapjanak, rövid fazon esetén azonban jóval egyszerűbben is megoldható a formázás.

A könnyed esésű bobfrizura eléréséhez nem muszáj előkapni a hajsütő vasat, ez a hajtrükk segít, hogy az egyenes tincsek egy kis ívet kapjanak, göndörítés nélkül. A puha, lágy szálak általában bosszankodásra adnak okot, hiszen könnyen csúszkálnak formázás, beszárítás közben, most azonban előnyt kovácsolhatsz a hátrányukból. A nagyon finom szálú haj könnyebben felveszi a formát, persze, nem tartja meg sokáig, de ez fixálóval orvosolható.

A bobfrizura formázása ilyen egyszerű is lehet: szuper hajtrükk

Van az úgy, hogy nem tudunk mit kezdeni a hajunkkal, de lusták vagyunk különféle hajformázó eszközökkel pepecselni. A hosszú frufrus bobfrizura általában többlépcsős beszárítást igényel, pláne, ha a laza textúra elérése a cél. Ám nem muszáj csipeszekkel, körkefével bajlódni, sőt, a hajvasalót sem kell elővenni, hogy lágy íveket kanyaríts vele a hajadba.

Hajmosás után formázó krémmel vagy habbal készítsd elő a tincseket, majd a szokásos módon válaszd el a hajadat, kicsit told előre a szálakat, végül egy hosszú zoknival vagy harisnyával, esetleg köntös megkötőjével a homlokod mentén kösd le a frizurádat, mintha egy fejpántot viselnél. Az arcodat keretező tincseket egyszerűen csavard meg az ujjaiddal és hagyd, hogy így száradjon meg a frizurád. Ha nagyon sietsz, hajszárítóval rásegíthetsz a folyamatra, viszont ügyelj arra, hogy a legkisebb fúvóerőt állítsd be a fokozatoknál.

Az erős szálú hajtípus sajnos nem veszi fel ilyen könnyen a formát, ám vékonyabb, puha, lágy tincsekkel abszolút működik a bobfrizura felturbózását segítő hajtrükk.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés