A divatos rövid frizurák között rengeteg nőies fazon akad, melyekkel nem kell sokat foglalkozni nyáron, pár perces formázással is nagyon sikkesek.

hirdetés

Nyáron különösen megnő a rövid frizurák népszerűsége, nemcsak a hőség miatt, hanem, mert a felgyorsult életmód, jövés-menés, utazás közepette megváltást jelenthet egy könnyen száradó, gyorsan kimosható, egyszerűen formázható fazon. Ám nem kell beáldozni a nőiességet a praktikusság javára, pláne idén, amikor annyi szuper stílusos vágás közül lehet válogatni, melyek könnyed, szimpla kialakításuk ellenére is roppant elegánsak.

Nem kell sokat bíbelődni a beszárításukkal, strandolás után is öt perc alatt be lehet lőni a kívánt formát, hiszen a fazon már eleve megtámogatja a tincsek laza, rugalmas esését.

Könnyen formázható rövid frizurák, melyeknél nincs nőiesebb idén nyáron

A rövid frizurák rengeteg stílusváltáson mentek keresztül az utóbbi időben, bár a kis pixie örök klasszikus, hamar lekörözte népszerűségében a bixie, és már jó ideje a bozontos shag vágások uralják a felkapott fazonok toplistáját.

Kép: Getty Images.

 

Ám idén az ultranőies, egyszerűbb, de elegánsabb megoldások is középpontba kerülnek.

A francia bob nagyon rövid, mikrobob változata remek választás lehet azok számára, akik szeretik sokoldalúan viselni a hajukat, ám a könnyű kezelhetőségre is sokat adnak.

Ez a divatos vágás frufruval, rétegesen, illetve szimpla verzióban is kérhető, nagyon sikkes változatai vannak, melyek hullámos és egyenes tincsekből egyaránt szépen kialakíthatók.

Az efféle rövid frizurák pillanatok alatt kimoshatók és beszáríthatók, de nyáron nem is kell mindenáron a hajszárítóhoz és a körkefés főnözéshez ragaszkodni.

Borotvával és csúsztatott vágástechnikával lágy rétegeket alakít ki a fodrász, melyek megalapozzák a texturált hatást, így elég csak beszerezni egy jó formázókrémet, ami egyben ápolja is a tincseket. A törölközőszáraz fürtöket elég kézzel átnyomkodni, eloszlatva a kencét, és a szabad levegőn megszáradva is szuper sikkes lesz a frizura.

A bixie stílusú fazonokról ugyanez mondható el, nem kell nagy energiát fektetni abba, hogy dús hatású, laza és könnyed legyen a hajkorona.

Elég, ha oldalt választod el, és amikor megszáradt, átteszed a választékot a másik oldalra, és a hajszálak rugalmasságát megőrző fixáló géllel, krémmel vagy permettel tartóssá teszed a laza textúrát.

A mikrobob előnye, hogy nagyon egyszerű formázni, elég négy nagyobb csavaró ahhoz, hogy hollywoodi stílust kapjon.

Ezek a nőies frizurák rengeteg lehetőséget rejtenek magukban, bármelyiknek könnyedén váltogatható a stílusa nyáron, és még csak nem is kell sokat foglalkozni vele. Az ápolásra azonban ugyanúgy szánj néhány percet, akkor is, ha kihagyod a hajszárítózást, és így kevesebb hőhatás éri a szálakat. Az UV-sugárzás és a klóros víz miatt éppúgy szárazzá válhatnak.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés