Nehezen kezelhető, problémás hajból is készülhet gyönyörű frizura, bár rövid fazonokról van szó, nőiességük és vagányságuk abszolút kortalan.

hirdetés

Lelapul, sehogy sem áll, vékony, gyenge szálú, esetleg dús és hullámos, ugyanakkor drótszerű, sérült, töredezett? Rengeteg oka lehet annak, hogy mitől és miért válik nehezen kezelhetővé a haj, a kialakult problémán pedig nemcsak a tincsek megfelelő ápolása, kezelése, hanem egy jól megválasztott rövid frizura éppúgy segíthet.

A haj károsodásából, őszüléséből vagy eredendő gyengeségéből adódóan is elérkezhet az a pont, amikor már szinte lehetetlen szépen beszárítani, formába rázni a frizurát, bárhogy is próbálkozik vele az ember lánya.

 

A természetesen hullámos és göndör tincsek könnyen szöszössé, töredezetté válnak, az őszülő haj pedig sokkal rugalmatlanabb, mint a pigmentált szálak, emiatt idővel egyre nehezebb lágy tartást adni neki. A vékony, esetlen szálú frizura sem egyszerű eset, ugyanis gyakran nem tartja meg a beszárítással elért formát, hamar összeesik, rálapul a fejre, és csak lóg élettelenül, nincs benne semmi dinamika.

Bár a beszárítás módja, illetve a különféle hajformázó szerek dúsító vagy lágyító hatása egyaránt segítségül szolgálhat, a kezelhetetlen frizura problémáját nem oldják meg egy csapásra, sok bíbelődés árán engedelmeskednek csak a rakoncátlan szálak. Ám a teljes átfazonírozással járó hajvágás egészen új szintre emelheti az engedetlen hajkoronát.

Sokan annyira belefáradnak a hosszadalmas hajformázási procedúrába, hogy nem lebeg más a szemük előtt, mint minél hamarabb megszabadulni a problémás fazontól. Igaz, a rövid frizura praktikus választás ilyen esetekben, de a rétegek és a hajstílus kialakítása sem lényegtelen, a jó tartást adó vágások között szerencsére rengeteg az abszolút kortalan, sokak számára előnyös vágás.

Könnyen kezelhető forma, nőies fazon: 4 divatos rövid frizura kortalan stílusban

Nem minden rövid frizura macerás fajta, már ami a beszárítást és a kezelhetőséget illeti. A kortalan stílusú fazonok a nőiességet és a vagányságot sem mellőzik, ráadásul rengeteg verzióban felbukkannak az idei divatban. Az alábbi vágások rendezett, sikkes hajkoronát varázsolnak az esetlen és a drótszerű, töredezett szálakból.

Csinos kis bixie a töredezésre hajlamos, hullámos frizura megzabolázására

A hullámos, göndör haj alapvetően dús tartást ad, de könnyen töredezetté, szöszössé, rugalmatlanná válik, például, amikor őszülni kezd, vagy a hosszadalmas beszárítás következtében károsodik a magas hő hatására. Érdemes ilyenkor egyszerűbben formázható, rövidebb fazonra váltani, amit nem kell állandóan babrálgatni ahhoz, hogy jól mutasson.

A lenőtt bobból csodás bixie-t kreál a fodrász, ami a kilencvenes évek stílusában, lazán hátrafésülve is elképesztően sikkes. Igazi nyári frizura, amit elég csak megigazgatni az ujjakkal, nem muszáj minden egyes nap beszárítani. Nem csak azért praktikus, mert sokféleképpen viselhető, gyakorlatilag az ősz haj lenövesztését is könnyebbé teszi, hiszen még a színátmenetes haj is sokkal nőiesebb ilyen formában tálalva. Mivel egyszerű kezelni, ideális a töredezésre hajlamos, őszülő tincsek számára, de a fiatalabb korosztály éppúgy kedveli ezt a divatos vágást.

Aszimmetrikus fazon

Ez egy roppant vagány, mégis nőiesen lágy rövid frizura, ami abszolút kortalan. Hullámos hajból is szépen kivitelezhető, sőt, rugalmas, lágy tartást ad a lokniknak. Ebben az esetben szintén az őszülő, töredezett tincsek megszelídítésére szolgál a fazon réteges kialakítása, hiszen az alul megszedett tincsek dús tartást adnak a hosszabb felső fürtöknek.

Mivel a cél itt is a festék lenövesztése és az ősz haj felszabadítása, egy csodás melírt készít a fodrász, amellyel sokkal elegánsabb hatást kelt a hamuszürke beütésű, deres frizura. A világosabb tincsek derítik az arcot, a drótszerű loknik pedig sokkal lágyabb formát öltenek a szakszerű vágástól.

Szélfútta shag vékony szálú hajból

A gyenge, vékony szálú haj nem jó alapot ad a hosszú fazonokhoz, mivel könnyen lelapul, állandó beszárítást, dúsítást igényel, így hamar elkopik a vége, és töredezetté válik. Bár sokan azt gondolják, nincs olyan rövid frizura, ami szép tartást tudna adni a sérült állapotú, gyakran festett, esetlen tincseknek, de a choppy és a shag fazonok tökéletesen alkalmasak erre.

A choppy vágás lényege, hogy az erőtlen haj textúrát kapjon, a shag pedig bájosan kócos hatást kelt a réteges vágástechnika által. A csúsztatott rétegek miatt nagyon egyszerű beszárítani ezt a fazont, már maga a vágás irányt ad a tincseknek, így nem kell sokat bíbelődni a formázással.

Ez a kortalan rövid frizura a fiatalok és idősebbek stílusába egyaránt könnyedén beültethető, hiszen annak ellenére, hogy játékos és mozgalmas hajformáról van szó, roppant nőiessé varázsolja a megjelenést.

Réteges bob

A rövid bob kortól függetlenül elképesztően népszerű, sok nő választja ezt az egyszerű, mégis eleganciát sugárzó fazont. A rétegelt fazon ideális arra, hogy dús tartást adjon a vékony szálú hajnak, de hullámos, erős szálakból éppúgy tökéletesen kivitelezhető.

Csupán néhány percet kell rászánni a körkefés beszárításra, avagy a főnözésre, és gyönyörű frizura lesz az eredménye. A töredezésre hajlamos, kezelhetetlen haj számára szinte felüdülést jelent, hiszen annyira egyszerűen formázható a kialakított rétegek miatt, hogy nem kell habok, lakkok tömkelegével kínozni a szálakat, maguktól engedelmeskednek.

Kiemelt kép és cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés