Hiába divatos, ha a viselője számára meglehetősen előnytelen a választott frizura. Az Angerer Fodrászat összegyűjtötte az öt legtipikusabb hibát a fodrászok napja alkalmából.

hirdetés

Valószínűleg mind átéltük már, hogy próbáltunk valamilyen divatot követni, csak hogy később rájöjjünk: nem illik az adottságainkhoz, a személyiségünkhöz, egyszerűen nem áll jól nekünk. Ugyanez igaz a hajviseletekre is. A frizura nagymértékben meghatározza a megjelenésünket, és bizony, ha előnytelen a fazonválasztás, nem éppen a kívánt irányba.

– A hajviselet sokat elárul viselőjének stílusáról és személyiségéről. Egy jól megválasztott frizura öltöztet, harmonizál az arc formájával és kiemeli viselőjének előnyös tulajdonságait, míg a kevésbé előnyöseket elrejti – magyarázza Vass Edina, az Angerer Fodrászat mesterfodrásza.

A rosszul megválasztott hajviselet épp ellenkezőleg: azt hangsúlyozza, ami kevésbé előnyös.

Ma, július 22-én van a fodrászok védőszentjének napja, ennek alkalmából az Angerer Fodrászat egy kis segítséget nyújt a frizuraválasztást illetően, és rávilágít arra, hogyan ronthatja le a megjelenést az arcformához kicsit sem passzoló fazon.

Szent Mária Magdolna többek között a fodrászok védőszentje is a népi hiedelem szerint, ezért sokan máig úgy tartják, hogy aki ezen a napon vágat hajat, annak nagy szerencséje lesz. A néphit abban nem jár messze az igazságtól, hogy hajunk ereje és fénye a belső erőnket, állapotunkat tükrözi, mert bizony a tincsek hamar jelzik, ha felborul a szervezetünk működésének egyensúlya. Éppen ezért a haj az életerő és a szabadság szimbóluma is egyben.

A cikk másik érdekessége, hogy a hibákat bemutató illusztrációk a Dall-E mesterségesintelligencia-alkalmazással készültek.

Így rontja le a megjelenést az előnytelen frizura

A Sassoon frizura könnyű kezelhetősége miatt rendkívül népszerű a klasszikus frizurák kedvelői között, ám nem minden arctípus számára ideális.

Ez a hajstílus egyenletes félkörben keretezi az arcot, ami vizuálisan szélesít, ezért egyáltalán nem előnyös azoknak, akiknek széles vagy szögletes az arcuk.

A bob egyenes frufruval egy klasszikus, mégis trendi frizura, amely sok arcformához és hajtípushoz passzol, kivéve a kerek arcformát, amikor egyenesen tilos, mert kiemeli az arc kerekségét, vagyis előnytelen.

 

Jól állhat viszont azoknak, akiknek hosszúkás vagy ovális arcformájuk van.

A pixie hajviselet borotvált halántékkal az egyik legvagányabb választás, igazán merész és stílusos megjelenést kölcsönöz viselőjének. Sajnos csak keveseknek áll jól, mert optikailag kiemeli, szélesíti a tokát, illetve megnyújtja az arcot, mint a képen is.

 

Általában azoknak áll jól, akiknek szív alakú vagy ovális arcuk van.

A bob nyújtott frufruval elég univerzális viselet, ami számos arcformához, hajtípushoz jól passzol, és nagyon ütős is tud lenni.

 

Ám a rövid változatától érdemes óvakodni, különösen kerek arcforma esetén, mert a valóságnál teltebbnek tűnik tőle az arc.

A sűrű hullámos – esetleg gyűrűgöndör – dauerolt frizura sem ajánlott azoknak, akiknek kerek, telt vagy szív alakú arcformájuk van, mert optikailag szélesíti az arcot.

 

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a dauer károsíthatja a hajat, ezért akinek töredezettek vagy sérültek a hajszálai, az mindenképpen kerülje el ezt a hajformát.

– Végső soron a frizura kiválasztása személyes döntés. De ha az a cél, hogy jól nézz ki, a fenti hajviseleteket csak megfelelő mérlegelés után, a saját arcformánk adottságaihoz mérten érdemes választani – figyelmeztet Vass Edina.

Az Angerer Fodrászat mesterfodrásza szerint, amikor a hajforma illik viselőjének adottságaihoz, mindennapi megjelenéséhez és tükrözi a személyiségét, az maga a stílus. Ezt egyszer kell – például a fodrászunk segítségével – megtalálni, és hosszú évekig élvezhetjük az előnyeit.

Kiemelt kép: Getty Images.

Illusztrációk: Dall-E mesterséges intelligencia alkalmazás.

Forrás: Angerer Fodrászat.

  • Megosztás:
hirdetés