Nem csak a nullásra letolt vagy oldalt felnyírt frizurák készülhetnek borotvával. A manapság roppant divatos, dús hatású fazonok többségénél nem ollóval alakítja ki a rétegeket a fodrász. A borotva tökéletesen alkalmas arra, hogy elvékonyítsa a hajvégeket, illetve texturáltabbá tegye a tincseket, ehhez azonban szakértő kezek kellenek, otthon nem érdemes megpróbálkozni vele.

hirdetés

A razor haircut, vagyis a hajfazon borotvával való kialakítása nagyon népszerű a szezonban. Ez a technika régóta ismert a fodrászok körében, ám újabban a rétegelt hajstílusok kapcsán kap nagyobb hangsúlyt. A divatos wolf cut, shag és bobfrizurák esetében gyakran borotvával alakítja ki az egymásba olvadó rétegeket a fodrász, így a hosszabb-rövidebb fürtök végei olyan kialakítást kapnak, mint a csúsztatott hajvágás esetében.

Nem lesz két egyforma tincs, ám úgy omlanak egymásra lépcsőzetesen, hogy megemelik a hajtöveket, tömöttebb, mozgalmasabb, lágyabb hajtömeg hatását keltik. Nemcsak megnyomják a volument, hanem a könnyebb formázhatóságot is garantálják. Az elvékonyított hajvégek jobban megtartják a laza hullámokat, dinamikus formát adnak a frizurának, miközben ide-oda kunkorodnak. Ezáltal jobb tartást kap a haj, nem lóg esetlenül a fejre lapulva.

Nőies frizurák borotvával vágva

Ha megvillan a borotva, sokaknak az a félelme, hogy felnyírja a haját a fodrász, de nem kell megijedni, amennyiben előkerül a hajvágás során. A rövid fazonokon kívül még sok formát ki tud alakítani a szakember ezzel az eszközzel.

Ez például egy hosszú rétegekből álló shag frizura, ami a rétegek kialakításától sokkal dúsabbnak mutatja a hajat.

A hetvenes évek divatját megidéző shag szintén borotva segítségével készült.

A vékony szálú hajjal is csodát tesz ez a rétegelt bob.

A szögegyenes tincseket is rugalmasabbá, lágyabbá varázsolja ez a borotvával nyírt fazon.

A wolf cut és a shag előnyeit ötvözi ez a csodás hajstílus, melynek formáját borotvás vágással alakította ki a fodrász.

Itt egy francia bob készül, a szálak irányát a borotvával megszedett rétegekkel szabja meg a szakember.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés