Meg Ryan számtalan hajfazont kipróbált már pályafutása alatt, azonban ez a frizura mindent vitt. A kilencvenes évek népszerű vágása újra tarol és elképesztően nőiessé teszi a megjelenést.

hirdetés

Meg Ryan a kilencvenes évek ünnepelt színésznőjeként sok nő számára szolgált inspirációként akár a frizurájával, akár egyedi stílusával. A most 61 éves színésznő több hajfazont is kipróbált az évek során. Mindig szem előtt tartja az aktuális trendeket, ám abszolút a nőiesség az elsődleges szempont számára. Már egy ideje hosszabb, hullámos tincsekkel láthatja a nagyközönség, karrierje csúcsán azonban nem vetette meg a rövidebb verziókat sem.

A kilencvenes években sokáig a bixie-vágásra szavazott, amely roppant népszerűnek számított akkoriban. Remek hír, hogy ez a fazon újból visszatért, sőt, a 2023-as év egyik csúcstrendje, így azoknak, akik nem tudnak választani a hosszabb és a rövidebb hajstílusok között, egy sikkes és nőies arany középutat kínál az aktuális divat.

 

Meg Ryan legnőiesebb fazonja újra népszerű: ez a legsikkesebb frizura idén

A bixie-vágás két trendi fazont foglal magába, tulajdonképpen egy lágyabb átmenet a pixie és a bobfazon között. A fodrászok gyakran ötvöznek különböző stílusokat, ez a verzió egyértelműen telitalálat! Nem kell lemondani a hosszabb tincsekről, hiszen a fejtetőn és oldalt megmarad a kuszán rétegezett hajtömeg, ám alapvetően a tépett, ritkított stílus jellemzi.

A kor előrehaladtával sokan szívesebben takargatják a nyakukat, éppen ezért elvetik a rövidebb hajstílusok gondolatát, melyek gyakran előtérbe helyezik az áll és tarkó környékén kialakuló redőket. A bixie esetében ettől nem kell tartani, ugyanis bár a hátulsó tincsek is rövidebbek, a vágástechnikának köszönhetően a tarkó és az állcsont területe nem válik teljesen csupasszá.

Ez a frizura nem csupán hullámos verzióban mutat jól, még a tűegyenes szálakat is dúsabbnak láttatja. Meg Ryan mindkét opciót kipróbálta a kilencvenes években, és nehéz lenne eldönteni, hogy melyik állt jobban neki.

A bixie-vágás kortalan és sikkes, szinte minden arckarakterhez és hajtípushoz passzol. Nem lehet vele mellényúlni, ha az ember lánya egy kis változatosságra vágyik és új fazont szeretne kipróbálni. Ahogy a pixie és a bobfazon esetén, úgy a két vágás ötvözeténél is igaz, hogy a hajstílus kicsit hosszabb és rövidebb formában éppúgy megjelenhet, tehát bárki megtalálhatja a számára leginkább kedvező verziót.

Frufruval, illetve frufru nélkül egyaránt szuperül mutat, volumennövelő hatása nem marad el. A legtöbb fodrász kétoldalas hosszú frufruval készíti a frizurát, ám teljes mértékben egyénfüggő, hogy kinek melyik opció áll igazán jól. Egy kis melírral, árnyalt festéssel még tovább fokozható a bixie dúsító hatása, a fény-árnyék játéknak köszönhetően optikailag látványosabbnak tűnik a volumen.

Kiemelt kép és cikkfotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés