Attól még, hogy igencsak távol áll tőlük a jó kislányos, finom elegancia, a stílusosan zilált, vagány rövid frizurák éppúgy felerősíthetik a nőiességet.

hirdetés

Mindenkinek más az egyénisége, éppen ezért a nőiességnek végtelenül sok oldala van. Míg egyesek a kifinomultan sikkes hajfazonokért rajonganak, mások a látványos, karakteres vágásokat részesítik előnyben, amikor stílusújításban gondolkodnak.

Sőt, talán minden nő életében adódott már olyan időszak, amikor elege lett a korábbi beidegződésekből, és valami egészen újra vágyott, már ami a frizurát illeti. Ám nem kell rögtön a végletekig elmenni, ha kicsit vagányabb külsőt szeretne kölcsönözni magának az ember lánya.

Idén nagyon széles a divatos rövid frizurák palettája, melyek stílusosan alakítják át a megjelenést. Bőven akadnak közöttük nőiesen vagány, vagy éppen bájosan kócos, illetve kusza, pajkos kis rétegekből álló fazonkialakítások, melyek nem csak a bohém lelkületű vadócoknak állnak jól. Igazi vadmacskát varázsolnak viselőjükből, ám mindezt túlzások nélkül teszik.

Az alternatív frizurák helyett egyszerű, szolidabb verziókat hoztunk, melyek felpezsdítik a megszokott kinézetet, de azért a nőiesség kibontakozásának sem szabnak gátat.

Stílusosan vagány rövid frizurák a szezon kedvencei közül: igazán menő fazonokat mutatunk

A legdivatosabb hajviselet sem működik jól, ha a külső megjelenés nincs összhangban a személyiséggel, ezért érdemes olyan frizurát választani, amire a belső hang is abszolút igent mond!

Ha színes egyéniség vagy, és ezt a stílusoddal sem szeretnéd véka alá rejteni, bátran fejezd ki önmagad a hajad megjelenésével is! A jól fésült, elegáns hajtrendek sokaknak remekül állnak, de amennyiben úgy érzed, te belül más típus vagy, és a külsőd elbír egy igazán karakteres sérót, nyugodtan bízd magad a fantáziádra és a fodrász kreativitására, hiszen most nagyon ütős a rövid frizurák palettája, amelyek stílusosan megtámogatják a vagány kisugárzást.

Nem baj, hogy nyakunkon a sapkaszezon, ezek a rövid fazonok a divatos fejfedőkkel, kalapokkal éppúgy jól mutatnak.

A pixie és a shag ötvözéséből elképesztően dögös frizuramódi született! Rövid, de azért teret enged a kusza lokniknak, tincseknek. Ez egy igazán különleges, játékosan rétegezett fazon, nem mindennapi egyéniségeknek.

Ez a hullámos shaggy mullet szintén igényel egy kis vagányságot. Bár trendi és loknis, de mindezt pimasz lazasággal tálalja, amitől egyszerűen imádni való! Megvan benne a vadóc stílus, de éppúgy a bájosságnak sincs híján. Kicsit a hatvanas évek végét, illetve a nyolcvanas-kilencvenes évek divatkorszakát is megidézi, igazi retró kincs, csak alaposan felturbózva.

A francia bob és a pixie elegyítéséből csodás frizura kerekedett, a mindig vidám hangulatú, és a modorosságot távolról sem ismerő hölgyeknek szívből ajánljuk ezt a stílust! Pláne, ha természetes hullámok kunkorodnak a hajukban, igazi önbizalom-növelő hajfazont kapnak a trend jóvoltából. A bixie most minden formában menő, ha nőies, mégis karakteres összképre vágysz, ez a romantikus vágás alkalmas lehet számodra.

A fiús vágásokról valószínűleg sokaknak a felborotvált vagy egészen rövid frizurák ugranak be elsőre, pedig a boyish bob nem egy felnyírt fazon. A fülig és állig érő haj nagy divat volt a fiúk körében a kilencvenes években, a popzene vonalán népszerűvé vált fiúbandáknál különösen elterjedt ez a hajviselet. Aztán Julia Roberts is bevállalta, és a nők ugyancsak rákaptak az elöl dús, tarkónál megszedett bobra.

Lágyságát a fokozatosan kialakított rétegeknek köszönheti. Ez a hajfazon tökéletes arra, hogy a benned lakozó erőt, határozottságot és nőiességet egyaránt kifejezésre juttasd a frizurastílusoddal. Amennyiben kócos, hullámos verzióban viseled, dúsabbnak mutatja a hajkoronád, míg hátrafésülve gyönyörűen kiemeli az arc szerkezetét.

A pixie és a mullet fúziója szintén remek lehetőségeket tartogat számodra, ha igazán látványos, vagány, ugyanakkor könnyen kezelhető rövid frizurára vágysz. Lehet tincses, texturált, vagy finoman hullámos, a jól kialakított rétegek szuper tartást adnak a hajnak.

A rétegesen vágott kócos bob, vagyis choppy bob igazán jól áll azoknak, akik átütő erejű egyéniséggel rendelkeznek. Van benne valami franciás kis pimaszság, és pont ettől annyira dögös!

Ezek a divatos rövid frizurák nem csak feldobják a külcsínt, hanem egy csipetnyi vagányságot visznek a megjelenésbe, amitől stílusosan karakteres lesz az összkép.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés