A hajhossz abszolút nem mérvadó a nőies megjelenés szempontjából, leginkább a frizura fazonja és stílusa számít, illetve az, hogy a választott hajkreációval azonosulni tudjon a viselője. Így tehát, egy rövidre vágott forma éppúgy szexi és vonzó lehet, mint a hosszú hajkorona. Erre legjobb példa a hálás kis francia bob, mely évek óta töretlen népszerűségnek örvend, de talán soha nem volt ennyire sikkes, mint manapság.

hirdetés

Az új esztendő eljövetelével általában megnő a kedv a változtatásra, a legtöbb nő ilyenkor könnyedebben, merészebben szánja rá magát a drasztikus frizuraváltásra. A rövid bobfazon tökéletes választás a megújuláshoz, hiszen könnyen kezelhető, vékony szálú hajhoz is ideális, valamint az elegánsan nőies és a lezser, vagány stílusú nőkhöz egyaránt jól passzol, ezáltal bármelyik korosztály számára jó döntés lehet, ha a teljes átfazonírozás a cél.

Érdemes profi fodrászra bízni a vágást, hiszen ennél a fazonnál nagyon fontos a hajvégek tökéletes egyenletessége. Sokat ronthat az összképen, ha összevissza állnak a szálak. A hajszín tekintetében csupán arra kell ügyelni, hogy összhangot teremtsen a bőrtónussal. Ezzel a rövid hajstílussal gyakorlatilag minden árnyalat jól mutat.

A francia bob kortalan. Olyan előnyei vannak, amiket bármely életszakaszban érdemes kiaknázni. Idősebb korban például sok nő számára jelent problémát a hormonális hajritkulás, vagy a durvább, esetleg elvékonyodó hajszerkezet, melynek következtében nehezebben kezelhető a frizura. Ilyenkor nem csak a teljesen rövidre nyírt fazon jöhet szóba, a nőies fülig vagy állig érő bob éppúgy opció lehet. Réteges vágásokkal a haj tartása és tömege jelentősen javítható, ráadásul egy könnyen formázható viseletről van szó, ami akkor is jól mutat, ha a fésülésen kívül semmi mást nem tesz vele az ember.

A megfelelő fazon kiválasztása azonban roppant lényeges: szimmetrikus vagy féloldalas legyen az eredmény, frufruval, vagy inkább anélkül mutat igazán jól. Egy jó fodrász könnyedén tudja ellensúlyozni egyes hajtípusok negatív tulajdonságait a francia bob különféle vágástechnikáival. Vagyis, a lelapulásra hajlamos, vékony szálú, a sok festéstől elkopott, esetleg erős tartású, göndör hajhoz szabja a fazon kialakítását. Persze az is fontos, hogy az arcformához illeszkedjen a frizura, ebben az esetben sokat lehet csalni a hátul felnyírt, elöl hosszabb bobtípusokkal, a frufru formázásával, vagy a választék elhelyezésével.

Egy lazán lehulló frufruval különösen szexi lesz az összkép. A féloldalas, hosszan futó elülső tincsek nyújtják az arcot, kifejezetten előnyös megjelenést kölcsönöznek. Egy ilyen fazon nagyon felturbózza a vékony szálú, lelapuló hajat, így különösen ütős választásnak bizonyul.

Egy kis festéssel azért fel lehet dobni ezt a fazont is. Rövid frizura esetén legalább annyira mutatós egy szép, természetes hatású melír, mint hosszú hajkoronánál.

A francia bob Hollywoodban is tuti befutó

A frizuratrendek változása talán némileg lassabb, mint a divatos szereléseké, így van idő alaposan átgondolni a hajvágást. A hírességek rendszerint kipróbálják a legújabb sikkeket, nincs ez másképp a hajstílusokkal sem. Érdemes tőlük ellesni a legjobb fazonokat, segítségükkel ki lehet szűrni azokat a típusokat, amik az arcformához is tökéletesen passzolnak.

A francia bob a sztároknál is elképesztően hódít, a legismertebb modellek, színésznők, énekesnők egyaránt rákaptak erre a szexi fazonra. Kaia Gerber és Lucy Hale nem is igen váltott azóta, hogy e mellett a stílus mellett döntöttek.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés