A hullámos haj formázása nem a göndörítő hajápolókkal és nem is a beszárítással kezdődik, a legfontosabb alapja ugyanis a frizura kialakítása. A vágáskor dől el minden, így a fazonválasztással meg is könnyíthető a loknik kezelése.

hirdetés

A hullámos haj gyakran feladja a leckét, hiszen hajlamos önálló életet élni, mintha fittyet hányna a beszárításra, formázásra. A lágy esésű loknikat olykor nem könnyű előcsalogatni, így a legtöbben inkább hajvasalással, egyenesítéssel igyekeznek rendezettebbé tenni a hajkoronájukat.

A kócos szénaboglyahatás megszűnik ugyan, ám az állandó vasalás, magas hőhatás következtében hamar töredezetté, lestrapálttá válik a fazon. A vágás előbb-utóbb esedékessé válik, de nem csupán az elégett, elvékonyodott hajvégektől szabadíthat meg, hanem a hullámos haj beszárítását úgyszintén leegyszerűsítheti a jól megválasztott frizura. A divatos réteges kialakítások szinte új életre keltik a loknikat, így már kevés formázással is sokkal szebb tartást kapnak a tincsek.

2 szuper sikkes frizura, amitől újra szép formát nyer a hullámos haj

Nem lesz szükséged hajvasalóra vagy egyéb hajformázó kütyükre a tökéletes fazon megtalálása után, a megfelelő vágástechnikákkal ugyanis megszelídíthető a hullámos haj, ezáltal dúsabb, élettel telibb lesz a frizura. Bár a beszárítás továbbra sem maradhat el, lényegesen leegyszerűsíthető a procedúra, amennyiben rétegelt hajstílus mellett döntesz.

Idén a shag minden változata divatos, rövid és hosszú fazonban is találsz a hullámos haj felélesztésére alkalmas frizurákat.

Rövid bixie

A bixie skálája roppant széles, a bob és a pixie ötvözéséből született fazon számos verzióban divatos. A frufruval megspékelt tépett bobfrizura ideális hullámos és göndör fürtökhöz, a borotvával kialakított csúsztatott rétegek ugyanis nem engedik, hogy elnyúljanak a loknik, az egymást tartó hullámok dús, tömör, mégis lágy összképet adnak.

A fodrász borotvával vékonyítja el a hajvégeket, és egyúttal irányt ad a tincseknek a trükkös vágástechnikákkal. Így sokkal definiáltabbak lesznek a fürtök, és ez a hatás már egy szimpla beszárítással elérhető. Nem kell túlbonyolítani a formázást, vagy órákig piszmogni a tincsek hullámosításával, még az erőtlen szálak is egy csapásra kövér csigákba ugranak.

Hosszú fazon shag vágással

A vékony szálú, enyhén hullámos hajjal is csodát tesz a shag vágástechnika, a réteges, lépcsőzetes kialakításnak köszönhetően ugyanis erőlködés nélkül megtartják formájukat a lágy hullámok.

Csak meg kell nyomkodni a vizes hajat, kevés formázókrémet használni, majd jöhet a hajszárítás. Rendezett, selymesen finom esésű, dús hatású lesz a frizura, így még az erőtlen hullámos haj is szuper formát kap.

Ezek a fazonok kortalanok és roppant nőiesek, melyek segítenek megzabolázni a könnyen kócossá váló loknikat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés