A nyári időszakban könnyebben billen a döntés mérlege a rövid frizurák felé. Míg sok nő az egyszerűbb ápolás, beszárítás reményében, vagy a nagy meleg miatt vált át kezelhetőbb fazonra, arról sem szabad megfeledkezni, hogy az idei divat azok számára is kedvez, akik szexisebb, nőiesebb, sikkesebb stílusra vágynak.

hirdetés

A klasszikus rövid frizurák mellett a vadóc retró fazonkialakítások is népszerűek a nyári szezonban. Bár tépett stílusukat tekintve az utóbbiak első blikkre nehezebben beszárítható, macerás hajformának tűnnek, a legtöbb esetében ez távolról sem közelíti meg az igazságot.

A tavaszi-nyári kollekciók bemutatásakor a hatvanas éveket megidéző rövid frizurák is fókuszba kerültek a kifutón. Képek: Cedric Riberio, Vittorio Zunino Celotto/Getty Images.

 

Mivel a fodrász már eleve irányt ad a tincseknek a vágástechnikával, nem kell nagy erőfeszítéseket tenni azért, hogy a kialakított rétegek tartást kapjanak, vagy sikkesen ide-oda kunkorodjanak a csúsztatva vágott szálak.

Nőies rövid frizurák: a legnépszerűbb fazonok a nyári trendek alapján

Klasszikus pixie: a túl rövid sem fiús

A retró divat jegyében az ikonikus rövid frizurák újra figyelmet kapnak. Mia Farrow ultramini Vidal Sassoon-fazonja valóságos trendhullámot indított el a hatvanas években, de ugyanígy Twiggy pixie-hajstílusa is beírta magát a divattörténelembe.

Mia Farrow és Audrey Hepburn rövid frizurája a most divatos fazonokhoz is inspirációt ad. Képek: Stephane Cardinale/Corbis, Peter White, Pascal Le Segretain/Getty Images.

 

Audrey Hepburn elegáns rövid frizurája szintén inspirálja a mai vágásokat, de Goldie Hawn retró frufrus sérója is alapot adhat a fazonválasztáshoz.

Az őszi-téli kollekciók bemutatásakor sok modell viselte ezt a retró, rétegelt frufrus frizurafazont. Azt pedig tudjuk, ha a kifutón elterjed egy hajstílus, hamarosan kiemelt helyet kap a divatban. Képek: Kristy Sparow, Pascal Le Segretain/Getty Images.

 

A klasszikus pixie egy rendezettebb, elegánsabb fazon, persze ezt is fel lehet turbózni körkefés beszárítással. Viselhető tincsesre formázva, kuszán vagy lenyalva, mindenhogy bájos, nőies hatást kelt. A hatvanas éveket megidéző ultramini és a fejtetőn hosszabbra hagyott verziók nem igényelnek nagy macerát, simán az ujjaiddal áttúrva be tudod lőni a félvizes tincseket, majd formázóval dúsabbá varázsolhatod.

Erős és vékony szálú hajból egyaránt kihozhatók ezek a fazonok, míg az előbbit ritkítással lágyítja a fodrász, az utóbbinál a rétegekkel trükközik. Szimplán lenyalva is jól mutatnak a hosszabb pixie-k, nem kell nagy gondot fordítani rájuk száradáskor.

A nőiesség nem a hajhosszon, hanem a frizura viselőjén múlik, így még a nagyon rövid pixie-re sem lehet rásütni, hogy kisfiús lenne.

Kócos shag és mullet irtó nőies stílusban

A shag és a mullet többnyire extravagáns fazon, amit szintén a múltból szedett elő a divat. Ám annyiféle újragondolása akad ezeknek a rövid hajstílusoknak, mint égen a csillag.

A tépett fazonok szexepilje, hogy kissé vadóc külsőt kölcsönöznek, miközben roppant nőiesek.

Az ide-oda kunkorodó tincsek kiemelik a szép arcot, jól passzolnak a bohém nyári hangulathoz, és stílusossá teszik a megjelenést.

Könnyen növeszthető rövid frizurák

Nyáron jólesik megszabadulni a nagy lobonctól, ráadásul a rövid hajfazonok rengeteg lehetőséget kínálnak stílus szempontjából. Sokan a változás kedvéért vagy a nyári hangulat miatt szeretnék bevállalni a rövidebb frizurát, de attól tartanak, hogy ha hagyják újra lenőni a tincseket, jó darabig formátlanul kell majd viselniük a hajukat az átmeneti időszakban.

Ám a nyári divat kedvencei között bőven akadnak olyan rövid frizurák is, melyek többféle módon viselhetők: a fül mögé simítva, oldalt vagy középen elválasztva, mindenhogy roppant nőiesek.

Egy ilyen fazonból pár hónap múltán már egy szexi kis francia bob vágható, amit kedvedre tovább növeszthetsz, fazontalan hatás nélkül.

Aszimmetrikus vágások: nem csak a keskeny archoz passzolnak

A most divatos rövid frizurák zöme nem csak az ovális és keskeny arcúaknak kedvez, az aszimmetrikus kialakítás például optikailag előnyösen formálja a kerek fizimiskát.

Vagány, mégis nőiesen lágy ez a frizuratípus, ami egyenesre szárítva roppant elegáns, míg kócosra dizájnolva vagányan nőies.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés