Ha megújulásra vágysz, ezek a divatos rövid frizurák szuper inspirációkkal szolgálnak a változáshoz. A legnőiesebb fazonokat gyűjtöttük össze a 2023-as év repertoárjából, melyek kortalanok, sikkesek és gyönyörűen kiemelik a tekintetet.

hirdetés

Sokan nem csak az elmúlt évet, hanem a régi stílusukat is szívesen hagyják maguk mögött, ezért a drasztikus frizuraváltás gondolatával kacérkodnak.

Bár jó pár éve már igencsak sokoldalú a frizuradivat, így nem könnyű meglepő újdonságokra bukkanni, a rövid frizurák terén azért akad némi változás 2023-ban. Egyre nőiesebb fazonkialakítások kerülnek előtérbe, melyek nem csak a vagány, hanem a kifinomultan elegáns megjelenéshez éppúgy tökéletesen passzolnak. Igazán változatos vágásokkal érik el a fodrászok, hogy szép tartást kapjanak a tincsek, ezáltal a rövid fazonok beszárítása és formázása már nem kíván profi szintű mesterkedést.

Szuper nőies rövid frizurák: izgalmas újdonságokat hoz a 2023-as divat

Idén főként olyan hajfazonok kerülnek előtérbe, amelyek sokaknak jól állnak, de a rövid frizurák esetében akadnak karakteresebb változatok is, amik közül nem árt körültekintően válogatni. A minifrufru például hangsúlyt ad az arcformának, ezért a szögletes és kerekded arcéleket látványosan szélesítheti. A frufru idén is meghatározó szerepet kap a frizuradivatban, a hosszú, féloldalas változatok mellett rétegtrendként jelennek meg a tépett, kurta fazonok.

Elegáns pixie

A pixie volt, van és lesz, viszont nem minden verziója időtálló a divatban. 2023-ban főként a féloldalas frufruval megspékelt, kevésbé felnyírt kialakítások hódítanak, melyek tömörségét réteges vágásokkal éri el a fodrász.

Rövid wolf cut

Shaggy wolf cut néven is emlegeti a divat azt a hajstílust, amely tépett tincsekkel keretezi az arcot. Az elvékonyított hajvégek könnyen beszáríthatók, különösen, hogy a fodrász csúsztatott rétegezéssel adja meg a szálak irányát. Hullámos hajhoz ideális ez a rövid fazon, de egyenes szálakból is szépen kivitelezhető. A frizura textúráját az adja, hogy nincsenek egyforma hosszúságú tincsek benne, a kialakított rétegek elkülönülnek egymástól az arc mentén, ami egy kócosan laza hajtömeg benyomását kelti.

’60-as évek bubi

A hatvanas évek rövid bubija modernebb formában tér vissza, de azért megőrzi dús hatású körfazonját. Többféle verzióban kérhető idén, hasonló például a bixie fazon, ami a bob és a pixie ötvözéséből jött létre. Ez a forma azonban alul kicsit hosszabb, felül tömöttebb, pixie stílusú.

Rövid bob a ’60-as és ’70-es évek stílusában

A bobfrizurának rengeteg fazonverziója akad, és lényegében mind divatos idén. Ám 2023-ban előtérbe kerülnek a klasszikus és modern formában tálalt retró frizurák, így nagy hangsúly kerül a hatvanas-hetvenes évek hajstílusaira.

A rövid bob hosszú frufrus típusa a hetvenes évek kedvelt beszárítási módszerével válik teljessé, a klasszikus tömör frufruval fazonírozott francia bob pedig a hatvanas évek hangulatát idézi meg. Vékony szálú haj formázásához ideális lehet a csúsztatott vágással rétegelt bob, ami szintén divatos idén.

Minifrufru

Az egészen rövidre szedett pixie tökéletes kiegészítése idén a minifrufru, ami a divat nagy visszatérője. Ez egy merészebb stílus, de roppant elegánsan viselhető, gyönyörűen kiemeli a tekintetet és az arc csontozatát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés